Btlll___ geldiiiiimm🥹 pazartesi günü temizliğe giriştim salı doğuma gideceğim diye. Bir arkadaş çömelerek sil yerleri demişti kanala girer dedi bende evi komple yer tuvaletine oturur pozisyonda elimle sildim. Bir saat sonra eşim işten geldi yemek yedik yürüyüşe çıkalım son kez dedi bende yorgunum bir saat uyuyalım çıkalım dedim bir saat kadar uyudum kalktım afedersiniz altıma yapıyorum sandım lavaboya koştum baktım kanamam var tam kırmızı değil ama. Zorladım heralde biraz daha bekliyim dedim on dakka sonra tekrar gittim lavaboya baya baya artmıştı pembemsi su gibi karnım sertti bebeğin hareketini hissetmiyordum normalde aşırı hareketliydi karnımda bende hastaneye geçelim dedim bebeğe bişey oldu sandım korktum. Yani salı sabah 6da gel yatış yapalım suni sancı verelim bebek kanala yine girmezse sezaryen yapalım demişti doktorum ben pazartesi akşamı kendi sancımla hastaneye gittim. Akşam 9-10 gibi hastaneye giriş yaptım gecesine doğurdum. Gittiğimizde bebek kanala girmişti ve 4 cm açılmam vardı. Yatışım yapıldı yarım saat sonra açılmam 6 cm oldu sancıları hissetmeye başladım ama asla çok değildi 3-4 dakikada bir geliyordu. Nst’ye bağladılar sancıların full dedi hemşire nasıl sesin çıkmıyor şu an burayı yıkman lazım dedi (ki benim acı eşiğim baya düşük, regl olunca falan yatak döşek olurum ağrıdan) ama ben normal hafif bir ağrı hissediyordum. Sonra pilates vs yaptırdılar rahatlatıyordu, sancın geldikçe topun üstünde zıpla dediler. Daha sonra duşa soktular eşim sağolsun baya destek oldu ben oturuyordum tutunuyordum o karnıma sıcak suyu tutuyordu o kadar rahatlatıyorki sıcak su. Bi 15 dakika pilates ardından 15 dakika sıcak duş sonra beni tekrar alttan muayene için götürdüler açılmam 8 cm olmuştu hemşireler de şaşırdı açılman baya hızlı sabaha karşı bekliyorduk bebeği ama böyle giderse bir iki saate gelir dediler ama o kadar bile sürmedi😂 bu sırada saat gece 12 falandı sanırım. Kendi doktorumu çağırttım evi yakındı 15 dakikaya geliyorum suyunu patlatın dedi. Suyu patlattılar baya suyu varmış bebeğin cidden doktorum son hafta söylemişti sorun değil bu ama suyu fazla diye. Hemşireler de şaşırdı ne kadar çok su varmış diye baya oluk oluk aktı. Su patladıktan sonra işler değişti😂 Bebeğin kafası rahim ağzına baya baskı yapıyordu sancılarım daha kuvvetli geliyordu kendi başıma yürüyüp odama gidemedim hemşire yardımcı oldu. Artık bişey yapma on dakikaya doktor burda o gelene kadar dinlen sancıların şiddetli gelecek doğuma enerjin kalsın dediler. Yatağa uzandım sancılar çok sık ve kuvvetliydi en son anne diye inlediğimi hatırlıyorum. Sancı geldikçe ya fettah ya kuddüs isimlerini zikrettim nefes alışverişime odaklandım. Doktorum geldi yine alttan muayene etti açıklık 10 cm olmuştu. 00:30da doğumhaneye girdim 00:39da 3 ıkınmayla bebeğimi kucağıma aldım elhamdülillah 🥹 Bebek iri kafa iri olunca çıkaramıcam kesi atmamız lazım dedi doktor sağolsun baya kesmiş kaç dikiş var diye üç kez sormama rağmen söylemedi. Velhasıl doğumum çok şükür kolay oldu ama dikişlerimden sebep hâlâ oturamıyorum yemeği yan yatarak yiyorum bebeği de yatar pozisyonda emziriyorum. Giyinmesi duşu vs hepsini annem hallediyor. Bir yandan sezaryen olsaydım yine böyle mi olurdum diye düşünüyorum. Her şeyde bir hayır vardır diyerek düşünmemeye çalışıyorum. Elhamdülillah sağ salim kucağıma aldım gerisini boşver elbet toparlarsın kimse bu halde kalmıyor diyorum🥲 Rabbim hepinize su gibi kolay doğumlar nasip etsin 🥹🌸