Glkz Merhaba kızlar çölyak süphem var kanda bir değerim pozitif çiktı nasıl tanı aldınız biyopsiyle mi kanla mı? Yardimcimci olursaniz sevinirim🌸
iknrkc Glkz kardeşimde var önce kanda çıkmıştı sonra biyopsi ile kesinleştirdiler çok zor bi hastalık 😞
Glkz iknrkc şuan ben de kanda çıktı endoskopi olacam hangi değerlere bakıldı acaba benim tek bir değerim pozitif
Onu_beklerken Glkz yani benim gibi olursa tam çölyak hastası denmiyor. Ve çölyaklı gibi beslenmiyorum.
Onu_beklerken Benim kanda endomisyum antikoru ve Iga pozitifti. Biyopsim temiz geldi. Genetik pozitif. Sessiz çölyaksın dendi. Yani ilerde çölyak gelişebilir de gelişmeyebilir de. Ama şişkinlik belirtilerini falan yaşıyorum.
Glkz Onu_beklerken benim sadece endomisyum pozitif çıktı genetige gerek yok biyopsi kesin tanı denildi benim migdem falan taş gibi bir ishal bir kabizim karnım hep şiş çok zorlanıyorum kivraniyorum agridan bazen şuan ben 32 yaşındayım bu yaşıma kadar varsa nasıl durdum diyorum
Onu_beklerken Glkz bi andada hastalık çıkabiliyor demişti doktorum. Çok sürmedi benim bi haftada çıkmıştı. Belirtileriniz çölyaka benziyor ama inşallah biyopsi temiz çıkar
Glkz Onu_beklerken ben ailede kimsede duymadım yok ama genetikten eski kusaklardan bir aktarım varsa onu bilmiyorum
Onu_beklerken Glkz bizde de kimse de yoktu. Ben de çıkınca herkes benimde karnım şişiyor falan demeye başladı. Bendeki semptomları çok farklı karın şişkinliği gaz kabızlık. İshal yok
Glkz Onu_beklerken aynen demekki böyle olabiliyor bende şişkinlik gaz falanda var nerdeyse tüm belirtiler var gibi ama biyopside çıkana göre artık bir de kolay bir işlemmi ben hem endoskopi hem kolonoskopi olacam biyopsi falan bir korkutmuyor değil