YyyyYasemin Gözünüz aydın, Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🙏🏻 endişenizi korkularınızı çok derinden hissediyorum, 25.haftada ben de bebeğimle vedalaşmak zorunda kaldım çünkü. 22.haftada detaylı ultrasonda bazı anomaliler görülmüştü. Şimdi tekrar hamile olsam, 22.hafta benim için çok korkutucu olacak bundan eminim.
Ama şunu da hatırlamamız gerek, henüz olmamış bir şey için üzülüp yas tutmaya gerek yok. Bebeğiniz sizinle, orada, sağlıklı bir bebek ve sizinle kavuşacağı günü bekliyor o da. Korkularınız bağlanmaya engel belki, ama şu ana odaklanarak onunla geçirdiğiniz zamanın keyfini çıkarmaya bakmalısınız. Bu korkularınızı eşinizle de paylaşın bence, çünkü paylaşmak biraz daha iyileşmeye götürüyor. Eşiniz sizin hayat arkadaşınız, bunu tek kaldırmayın zaten. Birliktesiniz bu yolda.
Yas tutmanın doğal olaylarından biri bu. Yıldönümleri, bebeğimizi kaybettiğimiz haftalar vs tekrara girdikçe beyin o travma anına dönüyor ve bu çok doğal. Ama orada takılı kalmamak gerek. Size iyi geleceğini düşündüğünüz şeyler varsa onları yapın, temiz hava, çimlere basarak yürümek, derin nefesler almak… o korku anlarında içinizden sayarak derin nefes almaya çalışın ve şimdiye dönün. 💐🙏🏻