bsrakkaya0 sen morali yüksek tut yeter gerçekten her şeyin başı o… şu an olası bi kanama da yada iç çamaşırınızdan üstünüze geçecek kadar bi su gelişi hissederseniz hemen acile gidiyorsunuz. Toparlanma olacak ağrı olacak kasıklarda bunlar normal. Ama karnın aşırı sertleşir beline vuran bi ağrı başlar regl ağrısı gibi bi ağrı hatta ondan da kötüleşmeye başlıyor öyle bi durumun olursa mutlaka doktora gitmelisin. Hatta gün içinde sıklaşırsa acile gitmelisin. İlk 20 gün içerideki yara iyileşecek serkilaj tutacak o yüzden yat sadece bişi yapma. Sonra azar azar kaldır kendini yarım saat kadar yürümek bi sıkıntı yaratmıyor. Ama her yorulduğunda dinlen. Sürekli yatarken de hareketsiz yatma emboli riski var Allah korkusun ayağını falan hareket ettir bol su iç tuvalete kalkmak zorunda kalırsın gende enfeksiyonu önler seni herşeyden korur. Ayda bir idrar kan tahlilleri mutlaka rutin ama ben ilk üç haftada 10 günde 1 yaptırmıştım enfeksiyon korkumdan dolayı pimpiriklendim biraz. Başka da bişi yok yani hatırladığım kadarıyla. Artık riskli gebesin normal kadın doğuma gitme mutlaka perinatoloğa git. Dikişler 36 da alınıyor umarım o zamana kadar gelebilirsin sıkıntı olmadan. Yediğine içtiğine dikkat et hep bebeğini geliştirecek şeyler iç. Zaten sancıdan dolayı bi sıkıntın yatışın olursa ilerleyen haftalarda ciğer geliştirici yaparlar ama ne kadar geç yaparlarsa o kadar iyi erken zamanlardan yapılması beyin gelişimi için pek iyi değil demişti doktorum. 28 ilk atlatacağın hafta sonra 32 sonra 34 en son 36 yani dikiş alımı. Biraz zor olacak evde zaman geçirmek ben çok sıkılıyorum memleketten annem geldi o bakıyor evi çekip çeviriyor ama yapacak bişi yok. Şu an normalmişim gibi görünsemde asla ağır iş yapmıyorum eğilip kalkmıyorum bişi almak için - belki kimse yoksa… uzanmıyorum aslaa, kendimi acayip yormuyorum içimden gelirse kendimi iyi hissedersem kahvaltıyı yada akşam yemeğini ben hazırlıyorum çamaşır atıyorum makineye yada makineden alıp kurutmaya atıyorum en fazla o… karın kaslarını çok çalıştırdığı için süpürge kesinlikle yapma demişti doktorum hiç elime bile almadım. 28. Haftada mutlaka çantan hazır olsun koy kapının önüne biz o zamandan beri her doktora gittiğimizde bile yanımıza alıyoruz ne olur ne olmaz diye… aceleye gelmesin yavaş yavaş hallolsun daha vaktin var eksiklerin varsa da toparlarsın zaten. Çok çok geçmiş olsun tekrardan. Bundan sonra çok dikkatli olarak sıkıntısız bi hamilelik geçirip bebeğini sağlıkla kucağına alırsın umarım. Bi sorun olursa bana yazabilirsin.