Merhabaa sizlere pozitif bir normal doğum hikayesi anlatmaya geldim kızlarr. Öncelikle şunu iletmek isterim korkulacak birşey yokmuş ben çok korkuyorum herşey bir anda oluyormuş. 🤍 40+1 olduğumuz için planlanarak perşembe günü sabah 08.30 da hastaneye yatisimiz yapıldı suni sancı verilerek normal doğum başlatılması için. Yatisimizin ardından 09.30 da suni sancı fitil olarak verildi başta hiç bir ağrı yoktu güldük eğlendik hatta hala doguramayacagimi düşünüyordum. Saat 13.20 de şiddetli bir ağrı başladı kasıklarımda 10 dakika sonra doğumhaneye muayene için çıktığımızda ben açıdan nornal doguramayacagimi ebeye söyledim sezeryan talep ettim muayene sonrası karar verelim dedi nst de sancım 10-15 civarı göründüğü için ağrıya dayanamayacagimi dusunmeye başlamıştım ebe muayene ettiğinde 5 cm açıklığın olduğunu bu kadar sancinin normal olduğunu nstye yansımadığı söyledi anestezi doktoru epidural için geldi daha sonrasında bir saat nstye bağlı doğumhanede bekledik tekrar muayene edildiğinde 6 cm olmuştu açılmam odamıza tekrar indik saat 16.00 da epidural etkis gitmeye başladı ve şiddetli sancı baskı hissetmeye başladım ebeyi çağırdık tekrar doğum haneye çıkarıldım eve tam muayeneye başlarken suyum patladı daha sonra kaka yapma hissi gelmeye başladı ebede tuvaletimi yapabilecegimi masadayken ikinmami söyledi o sırada doğumum başlamış 10 dakika içinde kızımı kucağıma aldım kesi atılmadı ama kendiliğinden oluşan minik yirtiklarim var 4 adet dikiş atıldı doğumhanede odama yürüyerek indim sanki hiç doğum yapmamis gibi hissediyordum ertesi gün öğlen taburcu olduk doğurmaktan çok korktum ama iyi bir doktor ve ekibi ile olunca Rabbim de yolumuzu açınca biz kadınların basaramayacagi birşey yokmuş 🥰🌼