Miranne Merhaba kızlar. Gebelik şekeri kilolu gebelerde daha mı çok çıkıyor? Kilolu hamile kaldım maalesef yediklerime dikkat edemiyorum pek. Şeker çıkar diye korkuyorum
Nur124 Miranne canım biraz kilo biraz genetige bağlı sanırım ama tamamen kilo değil çok kilolu olup da şeker çıkmayanlar var sağlık ocağında kan alıyorlar oradaki açlık şekerine mutlaka bakilmistir kaç çıktı ?
Basakparlar Miranne kilo ile alakası yok 60 kiloyum şeker hastasıyım gebelikten önce bide tanıdığım 130 kilo yeni doğum yaptı onda gebelik şekeri bile çıkmamıştı tamamen genetik gebelikte bile çıksa
Busraakay_26 Miranne belki bağlantısı vardır ama ben zayıf hamile kaldım ona rağmen ilk hamileliğim de şeker çıkmıştı şuan ikinci hamileliğim onda da çıkabilir dedi doktorum ama şükür çıkmadı
Nur124 Miranne rutin kan testi alıyorlar ya e nabizinda vardır mutlaka ben 12.haftamda kan vermiştim mesela bütün degerlerime bakilmisti sizde verdiyseniz glukoz (açlık kan şekeri) diye geçer
Ruruu Nur124 ben de kan verdim ama kan tahlilinde glukoz yazmiyor idrar tahlilinde glukoz yaziyor acaba o olabilir mi
happyboy_ Bende veriyorum hastanede bakılanda yok ama elde ölçülen cihazda yüksek çıktı hangisine inanacağım bilmiyorum şeker hastası yok dahiliyeye yönlendirdi
Nur124 Ruruu kan tahlilindede olması gerek aslında hem kanda hem idrarda bakılıyor her rutin test lerde