Ben şuan ikinci bebeğimi emziriyorum.
İlk bebeğimi de iki yaşa kadar emzirdim çok şükür ama göğüs uçlarım o kadar yara oldu o kadar yara oldu ki inanır mısınız tam dört buçuk ay acı çektim. Sürmediğim krem denemediğim doğal yöntem kalmamıştı. Psikolojik olarak kendimi bitirmiştim o dönem ağlayarak emzirdim hep. Ufak bir mastit geçirdim vs vs
İkinci doğuma giderken bu sefer aynı şeyler olmayacak diye çok hazırlıklı gittim
Lansinoh kremi çok önceden kullanmaya başladım. Garmastan pomad da almıştım. Kıştan Ayva çekirdeği ayıklayıp sakladım. Süt sağma Pompası aldım ama bilin bakalım ne oldu
Yine aynı şekilde aşırı derecede yara oldu ve kanıyordu resmen.
- Günde Bebeğimi sarılık kontrolü için götürdüğümüzde doktoru beni hastanenin ücretsiz desteği olan laktasyon polikliniğine yönlendirdi. Ben hiç bir faydası olacağını düşünmüyordum ama gittim yine de
Arkadaşlar ben emzirmeyi bilmiyormuşum. Doğru pozisyonda doğru şekilde veremiyormuşum meğersem. Allah o emzirme hemşiresinden razı olsun. O kadar güzel destek oldu ki bana ondan sonra onun gösterdiği şekilde emzirdim hep ve kremlere bile gerek kalmadan bikaç gün içinde yaralarım da geçti
Yani vereceğim en en en büyük tavsiye mutlaka emzirme danışmanlığı alın. Burdan anlatmayla olmuyor birebir destek almak, baştan işin doğrusunu öğrenmek çok önemliymiş.