xwoman bugün 21 hafta içinde detaylı ultrasona girdim ancak güzel sonuçlar beklerken dr pek de iyi şeyler söylemedi . bebeğin kalbinde ufak bir delik varmış . ( vsd ) böbreğinde genişleme ve bebeğin suyu fazşaymış daha doğrusu sınırda artmak üzere. kafam allak bullak amniyosentez önerdi. bu arada ikizlere hamileyim . diğerinde çok şükür bir bulgu yok . ne yapmalıyım bir akıl verin bana . bu bilgilerle genetik bozukluk olma ihtimali var dedi. kalbi %95 kapanabilirmiş. böbrek için birşey demedi.
Cansudemirel xwoman şimdi tabiki doktorlar kadar iyi bilemeyiz hepsi aynı mıdır değil midir ama benim kardeşim de kalbi delik doğdu bebeklerin genelinde oluyomuş bu ve büyüdükçe kapanıyomuş kardeşiminki 2 yaşında tamamen düzelmişti. Sadece ağlarken morarma ve tıkanma yaşıyodu
BurcuAdak xwoman ilk önce geçmiş olsun canım benzer şeyleri yasamıs biri olarak yorumumu yapıyorum 22. Haftamda detaylıya girdim öncesinde 2li 3lü taramaların hepsini yaptırdım ve şükür sonucu hep temizdi. Fakat detaylı öncesi kendi doktorum böbreğin birinde genişleme olduğunu falat erkek bebeklerde sıklıkla görülen bir durum olup zamanla geçebileceğini sorun teşkil etmediğini takip edeceğini söyledi acıkcası cokta kafama takmadım. Sonra detaylıda ise bağırsak parlaklığı ve genişlemenin her iki böbrekte oldugunu söyledi peritonoloji uzmanı ve amniyosentez önerdi çok sıcak bakmadım bu duruma çünkü içimde bebeğimin sağlıklı olduguna dair hep bi umut vardı içimde sonra izmire gittik orda ücretsiz genetik testi yapıyorlarmıs falat ordaki doktor kontrolünde birde ekstra kalbinde parlaklık olduğunu söyleyince iyice yıkıldım ve hemen geri dönüp hastahaneyi arayıp amniyosentez kararı aldık o gün yaptıdım 1 ay sonra sonuclar geldi şükür ki temizdi. Şu an 36. Haftamdayım umarım sağlıkla kucagıma alırım. Sizde tek bi doktorla yetinmeyin içinizi ferah tutun
xwoman Aysedgrlikrkmz amniyosentez önerdi. oradan bakılabilirmiş genetiğine . haricinde yapılacak birşey yok .
Rnhndkzn xwoman kanda da genetik test yapılıyor. Yaptır için rahatlasın. Kalp için sıkılma benim kuzenim oğlu 8 delikle doğdu yaşamaz dediler şimdi 6 yaşında ve inanılmaz sağlıklı. Böbrek için bişey diyemicem. Allah şifa versin. Umarım geçici rahatsızlıktır ve bizimle güzel haberleri paylaşırsın
Elifbekir Bende aynı durumdayım delik ne kadar canım büyük mü :( allah şifa versin bebeklerimiize ya ben yaptırmadım çözüm yokmuş cunku
xwoman Elifbekir delik küçük dedi vsd olarak geçiyormuş. asd olsaydı sıkıntıydı dedi. böbrek genişlemesi ve amniyon sıvısı fazlalığı ile birleşince genetik anomali şüphesiyle amniyosentez istedi. :(
Turgutbebek BurcuAdak Bende de var hepsi benim sırf korkum down sendromu degil açıkçası. Down olmasa bile kalpteki delik ve böbrek rahatsızlığı beni tedirgin ediyo umarım doğnca gecer
Betul2009 xwoman canım yanlış bilgi vermek istemem ama zaten bebeklerin hepsi kalbi delik olarak dünyaya geliyormuş doğduktan sonra belli bir süre sonra kapanıyormuş içini ferah tut allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin inşallah
AnlatmayaGerekYok xwoman canım kalp ve böbreği bana da demişlerdi ayrıca burun kemiği küçük demişti doktor öyle acımazsızca söylemiştiki hastane başıma yıkılmıştı. 3 hafta sonra kendi doktoruma gittim anlattım sonuçlara baktı böbrek 10 mmden büyükse sorun olabilir ama senin 4.5mm dedi bebek doğduktan sonra çişini yapınca geçebilecek bir şey bu dedi. Kalp hemen hemen her bebekte var o da kapanır dedi. Şuan 29 haftama giricem kalpte böbrekte sorun yok diyor kendi doktorum. Lütfen strese girme. Ben mahvoldum ağlamaktan stresten şuan sol bacağımı hiç kullanamıyorum bu ayrıntılıya girdim ertesi gün kitlendim kaldım değneklerle yürüyorum
xwoman AnlatmayaGerekYok bende ağlamaktan mahvoldum . aklımdan gitmiyor. benim de böbrek genişlemesi 4.7 mm de . erkek çocuklarda geniş olabilir dedi doktor. kalbi içinde kapanabilir dedi ama %1 ihtimalle genetik bozukluk olabilir dedi. o bile yüksekmiş
Tuna58 AnlatmayaGerekYok yaa ne kadar üzüldüm size de 😪 benimde detaylı ultrasonda kalpte parlaklık ve böbrek genişlemesi çıkmıştı nifty test yaptırdım ama o test gelene kadar bir ay o kadar üzüldüm ki sürekli ağlama stres. Şimdi bakıyorum ne kadar yıpratmışım kendimi iki ay geçti üstünden hala o psikolojiyi atamadım. 20. Haftaya kadar o kadar rahat bir hamilelik geçirmiştim ki şimdi sürekli diken üstündeyim. Sizi fiziksel etkilemiş beni psikolojik ama bu süreç maalesef zorluyor insani 😪
Mrym53 xwoman kalbinde parlaklık ve böbreklerinde genişleme olduğunu söylediler banada benide aminyosetez yaptırmak için yönlendirdi ama kabul etmedim başka bir doktora gittim söyledikleri görünüyor ama engelli olcak diye birşey yok %10 ihtimal var %90 sağlam dedi bence başka bir doktora yine görünün derim ben devlette yaptırdim çok yıprandim ağladım özele doçente muayene oldum içimi çok rahatlatti geçme ihtimali yüksekmis yani üzülme allahın izniyle bol bol dua et Rabbim yardimcin olsun çok iyi anlıyorum seni
xwoman Mrym53 bende özelde docent dr a yaptırdım canım . inşallah hepsi geçer. hepsi bir arada olunca sıkıntı oluyor heralde ona üzülüyorum . tek biri olsaydı bu kadar kafama takmazdım .
Cigdm Mrym53 Cigdm özel hastanelere göre çok daha az üçret ama randevu ayarlamaya çalışmanız lazım çok zor randevu ve burçin kavak ilgili biri değil malesef sadece bilgili
Turgutbebek xwoman Ben 2li yaptirmistim düşük risk çıkmıştı sonra detaylıca kalpte parlaklık delik bant , böbrekte genişleme ve bebegi besleyen sol damarda celtik çıktı. Doktorum takip gerektirdiğini söyledi ama hiç downda bahsetmedi
AnlatmayaGerekYok xwoman canım bak seninde 4 mm imiş inanki küçük. Burda öyle anneler varki 10 mmden büyük olanlar. Bak ben yaşadım sen yapma. 21de gittiğimde 4.5 demişti doktor ayrıntılıya gittiğim doktor. 27 haftalıkken kendi doktorum kontrole gittiğimde böbrekte herhangi bir büyüme yok dedi bana bak düşün 5 6 haftada geçti. Seninde öyle olacak ki benim bebeğim kız bu böbrek sorunu erkeklerde daha çok olurmuş. Kalbinin deliğini göremiyorum dedi benim doktorum. İçini ferah tut.
Mrym53 xwoman evet canım bi kaç problem olunca ihtimal artiyormus banada öyle dedi doktor %10 dedi ama %90 sağlıklı dedi bol bol dua et inş doğuma kadar iyileşir
AnlatmayaGerekYok Tuna58 bende ayrıntılıya girene kadar çok rahattım hiçbir problem yoktu o kadar pişman oldumki ayrıntılıdan sonra keşke dedim girmeseydim. Allah büyük inşallah sağ salim kavuşucaz yavrularımıza. Doktorlarda ben söyliyim ne yaparlarsa yapsınlar deyip her şeyi söylüyor sende o an inanıyosun. Sonrasında duydumki kalp böbrek hemen hemen her bebekte olan şeylermiş neden bana bunu söylemedikş doktor? 29 haftama giricem en büyük pişmanlığımdır ayrıntılı ultrason.
xwoman AnlatmayaGerekYok Insallah canim gecer gider bunlarda. Ayrıntılı ultrasona girdigime bende pisman oldum. En ufak birseyi bile soyluyorlar dert oluyor sonra daha cok zarar veriyoruz hem kendimize hem bebeklere. Allah hepimizin bebeklerine saglik versin Insallah. En cok down sendromu olma ihtimali beni üzen oldu iste.
AnlatmayaGerekYok xwoman canım işte banada öyle dedi doktor. İhtimal dedi. Ki benim ikili testim iyi çıkmıştı. Ya amniyosentez yaptır ya da nifty test yaptır amniyosentez için bir üst kata çık nifty istiyosan al bu broşürleri dedi. Şok oldum bakakaldım. Eee karar verdin mi dedi. Ben şoktayım sizi algılayamıyorum dedim. Sektetere dönüp ‘not al aileye acil durum bilgisi verildi aile düşünücem dedi’ dedi. Sonrada bu kadar yıkılma kalp böbrek her bebekte oluyor senin bebeğinin burnu küçükte olabilir dedi. Beni yıktı resmen. Ben o an bebeğimi kaybedebilirdim gerçekten o an ölmek istedim. Hastaneden nasıl çıktım hatırlamıyorum allahtan eşim annem yanımdaydı. Bir daha da o doktora gitmedim. Kendi doktoruma 3 hafta sonra gittim down için başka belirtiler olmalı senin bebeğin sağlıklı bir bebek bu değerler çok ufak şeyler hamileliğinin keyfini çıkar dedi bana. Ama nerdee ben ertesi gün o yasadigim stres sonrasi kitlendim bak suan 29 haftaligim koltuk degnegiyle tuvalete gidiyorum merdiven inip cikamiyorum en son ayin 6sinda hastaneye gittim daha sokaga cikamadim ki cikamiyorum da sol bacagim hic kalkmiyor. Annem kaynanam yemegimi yapiyor evimi temizliyor.