Bazen ödem oluyor bu geçebiliyor ama her ihtimale karşı fetal dna testi yaptırmanızı oneririm. Kesinlikle bir perinatolojiye de gitmelisiniz ayrıca. Benim de mesanesi 12. Haftada büyük ölcüldü ense kalınlığı burun kemik yapısı normaldi. Perinatolojiye yonlendirildim. Doktor bu tarz şeylerin down sendromu ihtimali olabilecegini soyledi. Ya da mesane tıkanıklığı olma ihtimali olduğunu. Eger mesane tıkanıklığı ise Bazen bebek büyüdükçe bu kanal darlığının kendiliginden acildigini da soyledi. Acilmazsa dogunca ameliyat. Ama riskleri ve şüpheleri ekarte etmek icin kesinlikle Fetal dna yaptirmalisin dedi. Peritonoloji doktorum ise bununla birlikte cvs işleminin kesinlikle yapılması gerektiğini soyledi. Riskler anlatıldı ve kabul ettim. Sonrasinda Plesantadan örnek alındı. Su an sonuç bekleme asamasindayim. Yani Bazen odem veya bebek büyüdükçe toplayabilir bu tarz şeyler duyduklarima gore. Ama kesinlikle perinatolojiye gitmelisiniz ve fetal dna yaptırmanızı oneririm. Cvs, amniyosentez gibi işlemleri doktorunuz karar verecektir ve size riskleri anlatıp kabul edip etmemek size kalmis bir durum. Stres yapmayin desem de yapılıyor kendim de yasadigim icin biliyorum. Ancak agladigim sirasinda usg muayenesinde bebegim benden etkilenecek olmali ki hic olmadigi kadar onu hareketli ve gergin gördüm. O yuzden bu süreçlerde es destegi cok onemli. Kesinlikle kafanizi mesgul etmelisiniz yalniz kalmayin. Allah sağlıklı ve kolay gebelik geçirmeyi, kolay ve saglikli bir dogum yaşamayı, saglikli hayırlı ve güzel ahlaklı evlatlara sahip olmayı nasip etsin insallah hepimize. 🙏