Kızlar herşey süper giderken ve normal doğum olarak gidiyorken doktor kontrolümüzde suyumuzun azaldığını ve bebişimizin nabzının 110 larda olduğunu gördük. Doktorumuzla hemen kararlaştırıp sezeryan doğuma döndük. Çünkü herhangi bir sancı açılma vs yoktu ve normak doğum denenebilirdi fakat suni sancılar bebeği daha da strese sokacağından nabızla ilgili bir problem yaşamamak adına sezeryana döndük.
Hemen dün hastaneye girişim yapıldı ve akşamüstü alındım. Daha önce bir yerine en ufacık dikiş ve herhangi bir operasyon geçirmemiş birş olarak en korktuğum şey bebeğim 38 haftalıktı nabızla alakalı bir problem olursa küveze girermiydi. Allahım a dualar ettim ve herşey istediğimiz gibi oldu. Ameliyathaneye alındım epidural yapıldı. Epidural öncesi iğne ile uyuşturuyorlar bölgeyi sonra anestesi hekimi başını ve omuzlarını öne eğermisin dediği anda ayaklarınıza bir ısınma geliyor. Ve sonra seni yatırıp önüne o demirleri koyduğun anda herşey başlıyor. Çok garip dokunduklarını hissediyorsun fakat acısını hissetmiyorsun. Heyecanla beklerken bir ağlama sesi ile işte gerçekten bir anne olduğunu orda dank ediyor ve kendinden çok senden olan bir parçayı görmek için sabırsızlıkla bekliyorsun. Ben başımdaki hemşireler rica edip fotoğrafımızı çekermisiniz demiştim. Gerçekten hepsi çok iyi niyetli bir sürü fotoğraf çekmişlerdi.
Sonrasında bebeğinizi giydirmek için çıkardıklarında bir an önde bitsede bende gitsen oluyor.
Odaya çıkarken hep eşimi tembihlemiştim bebğimiz sadece seninle olsun ben gelene kadar kimseye verme diyerekten oğlumuzunda o an ben olmasam da kendini güvende hissetmesini istedim. Epiduralden sonra sonda takılıyor odaya geldiğinizde hemen tuvalete gidip kalkma givi birşey beklemeyin zaten. İlk 1 saat sadede su sonrasında belirli başlı şeyler.
İlk yürüyül yaptığınızda önce zorlanıyor olucaksınuz ama yürüdükçe gerçekten çok daha iyi hissediceksiniz. Kesinlikle rahat ve kaymaz bir terlik alın basenin var depend alıcam diyenler bedenlerine dikkat etsin çünkü ben L boy aldın bana biraz sıkı geldi hasta bezi alabilirsiniz direk yandan çırt çırtlı olduğu için daha kolay oluyor. Kızlar allahım sizlere de hayrlı doğumlar nasip etsin. Allah herkese bebeğiyle hasteneden çıkmak nasip etsin 🙏🏻
Sütünüzle kalın 💕💕