Merhaba.
Dün itibariyle tam 6 haftalık oldum. Devlette jir doktorun olsun tavsiyesi üzerine devlet hastanesinden randevu aldım. (Özele ve sağlık ocağına gitmiştim önceki kontroller için). Gebeliğim ve bebegim konusunda ne ozeldeki doktorumdan ne de ebeden hiç kötü birsey duymamıştım. Hamileliği bilmiyordum o dönem sadece 5-6 gün antidepresan kullandim. Öncesi ve sonrası yok. Yeni kullanmaya başlamıştım beklenen adet tarihinde test yaptım, o gün öğrendim ve ilaçları kestim. Bir de iş sıkıntımız vardı bu yüzden korunuyorduk. Ama işte oldu bi kere ve 24 saat dolmadan ertesi gün hapı içmiştim. Ebe ve doktor endişelenecek birsey yok demişti. Dün devlet hastanesindeki doktor o kadar olumsuz ve kötü konuştu ki… Bir de beni üniversite hastanesine sevk etti. O uzun yol boyunca ağladım. Üniversite hastanesi ekstra kötü konuştu. Bebekte engel riski çok yuksek gebeligi sonlandırmak surekli bunları söyledi. Yıkıldım. Öğrendiğim andan beri istiyorum bebeğimi. Ama söylenenler, nasil bu kadar kesin konusabildiler… Sabah doktor kalp atışını duymustu univ hastanesinde duyamadi, bebek yok dedi… Bir de üstüne sabah doktor duymustu diyince trip attılar… ağlaya ağlaya kan vermeye gittim, kan alan hemşire de hamileymiş. Burda perinatoloji yok niye üzülüyorsun ki başka doktora git diye teselli etmeye çalıştı sag olsun. Sonra baktım bana asistan bakmış. Hem sevk ediyorsunuz hem de asistan bakıp net kötü konuşuyor. Annemle konuştum. Bugüne iyi bir perinatoloji doktorunun klinigine randevu aldım. Lütfen bana dua edin, bebeğime dua edin de bir sorunu olmasın yavrumun….