Evet evet yanlış duymadınız cinsiyetini kesin şekilde doğumda öğrendik😂18.haftada ve 22.haftada detaylıda(özel) kız denilen bebikimiz 32.hafta da devlette erkek olduğunu öğrendik😶 15 Nisan 2025 ’de ikinci oğlumu kucağıma aldım evet ikinci kez erkek annesi oldum. Oğluma arkadaş geldi👶🏻👶🏼
Hikâyemizi toparlayıp anca yazmak kısmet oldu diyelim ..💚
Zorlu geçen bir hamilelik sonrası şükürler olsun ki sağlıkla kavuştuk minik yavrumuza.
Doğumum devlette oldu ama o kadar güzel bir ekibe denk geldim ki yine ilk oğlumda aynı yerde doğmuştu ve bu doğumumda şükürler olsun pozitif geçti. Hatta ilk yürüme de hiçbir şey hissetmedim hemen ayaklandım🙏🏻
Gel gelelim doğum sürecime😶işte bu kısım biraz karışık olacak ama :)))
35.hafta da bebeğim sürekli hareketsiz çıkıyordu nst de . Serumla falan düzeliyordu. 36.hafta da yine aynısını oldu yine serum ile düzeliyordu ama ultrasonda sıkıntı çıkmıyordu şükür.
36.hafta da 2680 idi bebeğim. 37.hafta da kontrole gidemiyordum çünkü Ramazan Bayramı arasına denk geldim şansıma ve 9 gün doktorum(devlet) yoktu
Neyse 38.hafta oldu artık bu sefer bebeğim nst de düzenli idi kilosu 3.100 çıkıyordu. Doktorum artık gün vermesi gerektiğini söyledi ve 38.hafta da gün verildi.
Bu gün verme kısmına gelmiş iken nasıl verildiğini de anlatayım kısaca devlette :))
Doktorum sistemden baktı ameliyat günleri varmış onların ve 39+1 e gün verdi. Sonra elime kan idrar için barkod verdi bunları sabah aç karnına ver öğleden sonra da anestezi ye göster ve anestezi şekline karar verin dedi. Ertesi gün oldu anestezi işini de hallettim spinal olarak ve artık 39+1 i bekleyecektik. Gün verme işi bu kadar:) 5 tüp kan alındı bu arada sadece:)
Neyse bu kısmı da anlattığıma göre doğum sürecime devam edebilirim😶
O gün geldi. Acilden giriş islemlerim yapıldı gerekli imzaları attım. Sonra odama çıktım. Önlük verildi onu giydim. Bileğime bileklik taktılar ameliyat için. Tabi hemşire cinsiyeti soruyor ama tam bilmediğim için cevap veremedim ve herkes bütün kat benim bebeğin cinsiyetini merak ediyordu saat daha 9 sabah😂
Nst ye baglandim odada. Sancım vs yoktu kalp atışı falan iyiydi. Odamda sondam takıldı ama gram bir şey hissetmedim yine. Sonra götürmeye geldiler. Asansör da hasta bakıcı,2 hemşire resmen cinsiyet için iddaaya bile girdiler😂 aşağıya indik hemen doktoruma hocam cinsiyeti bilmiyor hasta merak ediyoruz dediler baktım birkaç kişi toplanmaya başladı. Doktorumdan izin aldılar bebek çıkana kadar hocam duralim diye ve durdular benden de izin alarak😂 tabi doktorum erkek dedim ben dedi ama detaylı da kız denmiş bende merak ediyorum dedi 😂
Neyse oturdum sedyeye. Elimi stajyer hemşire tuttu❤️ anestezi uzmanı spinal iğnemi yaptı hiçbir şey hissetmiyorsunuz gerçekten🙃sonra iğnem yapıldı ve uzandım. Doktorum hazır mısın bakalım ne olacak dedi cinsiyeti dedi. Bu lafı dedikten tam 2 dk sonra bebeğim doğdu. O kadar güzel ağlıyordu ki anlatamam🥰bu arada abisi saat 10:25 doğumlu kendisi de 10:23 💙 2 dk daha beklense idi saatleri aynı olacakti😶 neyse doktorum hemen dedi ki göstereceğim hazir mısın dedi bir baktık erkeeeekkkk😍 minicik 2680 doğdu. Ultrasonda 3.100 çıkmıştı meğer bebeğim son haftalar kilo almamaya başlamış ve 36 ile uyumlu doğdu kilosu. Ama şükür ki kuveze vs ye girmedi. Sonra yanagima koydular öptüm ve işlemler için onu götürdüler benim de islemim 20-25 dk falan sürdü. 1 saat içinde odama ciktim bebeğim de 10 dk içinde geldi. Gelir gelmez hemen emdi yavrum acıkmış. Şu an 2 aylık olduk büyüdü büyüyor benim minik sevgilim .. 🥰💙
Benim iki doğumum da devlette oldu ve ikiside gerçekten pamuk gibi geçti. Karşıma çıkan iki doktorumdan da elimi tutan hemşireden de ameliyat ekibinden de Allah razı olsun. Ben çok memnun kaldım. Sayelerinde de sürecim çok güzel geçti. Rabbim bekleyen tüm annelere çok ama çok güzel doğumlar nasip etsin inşallah 🤍