Aylaayla Kızlar hamileliğimin ilk trimesteri harika geçti ne bulantı ne kusma derken 2. Trimesterın ortalarında başladı benim hastalıklar. Önce çılgın bir sinüzit ve geniz akıntısıyla başladı kanlı yeşil burun ve geniz akıntımdn ötürü korkup kbb uzmanına gittim ancak vermiş olduğu augmentin sinüzit için çok da iyi bir antibiotik değilmiş gebelikte kullanılan daha iyi antibiotikler varmış sinüzit için. Neyse benim sinüzit tam toparlayamafan kristallerim oynadı bir hafta yatmak ve onun için de bir ilaç kullanmak zorunda kaldım derken bu geçmeyen sinüzit benim ciğerime akıp beni bronşit etti. Kustum ateşlendim mahvolup süründüm bir hafta. E tabi onun içinde bir kutu antibiyotik kullandım. (Sef 1000) Allahtan o beni bir haftada toparladı ancak kontrole gittiğimde dr bir hafta daha antibiotik kullanmamı istedi. Tam geçmemiş diye ve bir hafta da rapor yazdı ben önceki hafta yazmış olduğu raporu kabul etmeyip sadece üç gün dinlenmiştim. Neyse yok dedim olmaz ben göğüs hast uzmanına gideyim. Dr da kan ve nefes testleri istedi. Sonrasında ne mi dedi. Kandaki enfeksiyon azalmış antibiotik kullanmayacaksın ama sen astımsın şuan hava burun spreyi ve alerji ilacı kullanacaksın😭Antibiyotikten kaçarım iyiyimdir derken nefes testinde patladım. Verdiği ilaçların hamilelikte kullanıldığını söylüyor ama benim bu bir buçuk ayda yaşadıklarım beni fazlasıyla endişelendiriyor😓 bebeğimin benim hastalıklarım yüzümden hasta doğmasını ya da olmasını düşündükçe strese giriyorum😞 hamileliğim süresince iki tane binlik antibiotik( augmentin ve sef) nazofix(burun spreyi) symbicort( hava) cetryn (alerji hapı) kullanmış oluyorum. Şuan 29. Haftamdayım bir şey olur mu diye korkuyorum napacağımı şaşırdım. Evde de kaldım bu hafta dinlenmen lazım dediler diye. Bu ilaçların adını duyan riskli vs denen var mı ? Sağlıkla kavuşmak dileğiyle yavrularımıza🙌🏻
nilmur00 Aylaayla geçmiş olsun benim de kanımda enfeksiyon çıktı ben de augmentin kullandım ve bir kaç doktora sordum ama merak etme bebeğe bir zarar vermiyor hamilelikte kullanılan antibiyotikler var. İçini ferah tut sağlıkla kal 😘
Aylaayla nilmur00 keşke augmentinle kalsaydı sonraki bir sürü kullandığım ilaç da endişelendiriyor beni😞