Hikayemi 25 gün sonra yazmak kısmet oldu.
Gebeliğimin son haftaları kızım kg almıyordu en çok buna endişelendim.İlk dogumum 41 haftada sezaryen olmuştu.
Başlığı açıklayabilmek adına kısaca ondan da bahsetmek isterim🙈 İlk dogumumda 41′ e kadar bekledik hatta adete göre 42+0′dım geç döllenmeydi.Hiç bir açılma sancı yaşamadım bebeğim 28. haftadan beri baş aşağıydı ama dogum kanalına girmemişti sabaha karşı suyum gelmişti ama hiç sancı açılma olmayınca hastaneye yatışım yapıldı öglen ve hazırlık aşamasında kakalı su devamında geldi..Sezaryen için çok bir hazırlığım yoktu.Anestwzi doktoru epidural+ spinal kombine sezaryeni uygun görmüştü.Ameliyat esnasında bebegim cıktıktan sonra inanılmaz mide bulantısı ve tansiyon düşüklüğü yaşamıştım ve doktorum sedasyon söylemesine rağmen nedense inat ettim müdahale istemedim :) Dogumdan sonra da 7-10 gün çok fena bel ağrısı çektim epidural yüzünden.Epidural bele takılan bir kateter ve taburcu olurken cıkarılmıştı belimden.Hastane aşaması cok konforlu geçince eve gideceğim an zonklamaya başlamıştı her yerim.Neyse bu sefer aradan 5 sene geçmesine rağmen doguma yakın kaygılanmaya başladım bebegimin düşük kilosunu taktım,kafamda her konuya ait bir kötü senaryo kurdum:) Son günleri kendime dar ettim ve tek istediğim sağlıkla doğduğuna şahit olayım,ağrı sızı dikiş umursamayacağım diyordum🫣🤩
Anestezi doktoru ve yine aynı kadın dogumcumun önerisiyle sadece spinale karar verdik.Bu sefer bebek cıktıktan sonra sedasyon uygulanmasını not aldı anestezi hekimi.
38+2 oldugum gün 25.05.25 gebeliğimi öğrendiğimden beri istediğim tarihti pazara denk gelmesine rağmen doktorum beni kırmadı🥰
Eşim,oglum,kardeşim,annem,babam kayınvalidemler derken cümbür cemaat hastaneye gittik süslemelere başladık beni hazırladılar.Doktorum odama gelip önce kraliçemi bir öpeyim dedi beni cok mutlu etmişti🥰
Ameliyathaneye giderken kalbim ağzımdan cıkacaktı.Eşim de yine doguma katılacaktı.
Spinal için öne eğilmemi istediler kucağıma yastık verdiler malesef o an sanırım canım da tatlı oldugu için kısa süreli bir bağırdım :))
20 saniye maksimum sürmiştür.Hemen bacaklarım ısındı vücudum bir hoş oldu yatırdılar.
Sonda işlemini ilkindeki gibi uyuştuktan sonra yaptılar.Doktorum ve eşim ben hazır olunca geldi o dakikalar inanılmaz heyecanlıydı bebegi cıkaracakları an eşimle yanak yanağa verdik o da beni hep konuşturdu az kaldı,acaba kime benzeyecek diye laflarken ıngaa sesiyle kalbim eridi🥰🥲
Allahım bir insan görür görmez nasıl sevebilir derdim
özellikle ikinci dogum için ama oluyormus pamuk gibiydi kızım..
3 kez sağlıklı mı??? diye sormuşum🤣 sonradan söyledikler bu konuşmaları.Bebeği hazırladılar eşimi de göndereceklerdi o an midem hafiften bulandı hocam dedim der demez sakin ol sakimleştirici vereceğiz dedi sedasyon uygulaması yapıldı ve ameliyat bana 10 dk gibi geçti🤣 Uyudum mu uyandım mı hatırlamıyorum bir yandan gözlerim açık gibi bir yandan kapalı gibi.Konuşulanları duyuyorum ama cevap veresim yok falan inanılmaz güzel bir kafaydı🤣🤣🙏🙏
İlk dogumda zaman geçmek bilmek bilmemişti bunda jet gibi geçince o kdar mutlu oldum ki..
Tüp ligasyonu işlemi de oldum.
Tüplerimi bağlattım ameliyatı 10-15 dk uzatacaktı bu da beni strese sokmuştu hiç bir şey korktugum gibi olmadı doktorum yaptıgı her aşamada bana bilgi verdi herkes cok güleryüzlüydü.Ne kadar kaldı dediğimde bitti cıkıyorsun dediler şok oldum.Beni büyük bir kalabalık coşkuyla karşıladı herkese zafer işareti yaptım🤪
Odaya gelince ilk yürümede ağlamayacağıma söz vermiştim kendime ahsjsj
O da korktugjm gibi olmadı hemen ayaklandım.
Hep normal dogumda anlatırlar ya sancı çektim çektim doğurunca rahatladım diye,benimki de o hesap oldu sanki psikolojik sancılar çektim ve dogumla beraber geçti bitti hepsi❤️🥰🙏
İkinci dogum sonrası da gerçekten daha iyi geçti spinal anesteziden memnun kaldım çünkü yavaş yavaş uyuşukluğum geçti ve yürüdükçe açıldım.
İlkinde gaz sancısı çekmiştim bunda daha hazırlıklı gittim.
Dogumdan önce 2-3 gün yediklerime dikkat ettim.
Ameliyat öncesi 8 saat aç susuz kalmamı söylemişlerdi ben 15 saat kaldım..
Kahvemi kompostomu ihmal etmedim.
Odaya gelince hemşireler alttan kanama kontrolü yaptı uyuşuktım hiç hissetmedim.Sanırım kanamam az diye karnıma dairesel masajlarla bastırdılar o da hiç korkulacak bir durum değil iç kanama geçirmemek için önemliymiş.Ameliyat biterken doktorum da bastırmıştı ama yine uyuşuktum..
Kaygılarımdan bir tanesi de eşimle olan kan uyuşmazlığımızdı.İki çocugum da benim kanımdan cıkmış🙈 Bu yüzden tekrar iğne vurulmama gerek kalmadı.Kan uyuşmazlığına baglı sarılık riski de olmadı.( ayrı bir sarılık riski o)
Acıbadem grubunda dogum yaptım gerçekten size prenses oldugunuzu hissettiriyorlar
dogumdan sonra hastabakıcı ertesi gün gelip yıkadı beni.Kuaför saçlarımı yaptı.Her şey cok güzel geçti
darısı tüm bekleyen annelerin başına olsun
🙏