Bursa şehir Hastanesi’nde doğum yapıcaklara aklında şüphe kalmaması adına mutlu ve güzel geçen normal doğum hikayemden bahsetmek istiyorum ve bu sayede ne yapmaları gerek nasıl olduğundan bahsedicem.
Öncelikle gebeliğim boyunca Gökhan Gölcük’le beraber devam ettim. 41. Haftaya kadar bekledik doğum için ancak kızım gelmek istemedi. 39+5′te çatal muanesi yaptı ve normal doğuma uygun olduğumu söyledi. 39+6 da tekrar muane ve nst yaparak yatışımı verdi. Doğumumda bana Sevgi Şenol denk geldi gayet iyi bi doktordu şahsen. Doğumu suni sancıyla başlattılar. Öğlen 1de yatışım yapıldı ve arada suniyi azaltarak açarak rahatlamamı sancımın başlamasını sağladılar. (Yanınızda kesinlikle bi elbise bulundurun çünkü alttan muane sırasında ve orda hareket ederken daha rahat oluyor. Ben yatış yaptırdıkları gibi elbise giydim ve çok daha rahattı.) Arada bi gelip muane ettiler açılma olması için. Akşam 20:45 suyumu patlattılar ve ondan sonrasında sancım gittikçe artmaya başladı. Ben ayağa kalkıp hareket etmek istedim nstyi çözüp müsade ettiler biraz sonrasında tekrar nstye bağladıklarında yatağın yanına eğilip sağa sola hareket ettim. Uzandığımda açılma yavaşca ilerliyodu kesinlikle hareket etmeye çalışın hem sancıları daha az hissediyorsunuz hemde açılmanız o kadqr hızlı ilerliyor tabikide bi anda olmasını bekleyemezsiniz heleki ilk doğumsa. Kontrole gelen ebe sağolsun bana pilates topu getirdi. Onda hareket ederken açılmam daha da ilerledi ve sancı geldiğinde daha rahatlıyosunuz. Sonra zaten sancılar iyice sıklaştı. Benim midem bulanmaya başladı açıkçası saat gece 2ye yaklaştığında meğer açıklığım tam açıklık oluyormuş. Gece 2:25te tam açıklık oldu ve sonrasında ıkınma hissi geldi ve hemen doğum için geldiler. Yanında olan ebe sağolsun hem motive ederek benimle konuştu ve evet ağrılı ama bağırmak yerine kesinlikle ıkının ben öyle yapıp 10 dk içinde kızımı kucağıma aldım 2:35 geçe kucağıma aldım kızımı. Sonrasında zaten sizi yukarıya odalara çıkarıolar.
Odalardan bahsedicek olursam ilk doğum için yatışta sizi doğumhaneye alıolar orda sizin gibi doğum için yatırılmış olan gebeler var. Yatırıldığınız odada yanınıza refakatçi geliyor sadece onuda muane sırasında çıkartıolar. Doğumunuz da o odada oluyor. Doğumhanedeki odalar tek kişilik odalar Doğum olduktan sonrs zaten yukarıdaki odalara çıkarıolar orda tekte iki kişilikte odalar var nasıl denk gelirse.