Bsnrarmgn Benim de kuzenim anestezi uzmanı, sordugum zaman bebege de geciyor genel anestezide dedi. Nasıl yapsam sence dedim epidural+spinal en iyisi dedi. Sonrasinda kahve icersen bünyeden de kolay atarsın dedi. Bel agrisi konusunu sordum hem doktorum hem de kuzenim dogum sonrasi durus bozuklugu, bebegi emzirme şekli, kendine dikkat etmemek gibi durumlardan bu oluyor dedi. Bir de yapilirken kasanlar daha cok yasiyor bu durumu o anda tamamen kendini birakmak gerekiyor dedi. Bide konusmalara dikkat ettim herkes spinale epidural demis, özel hastanelerde epidural ayrı ücretlendirilen bir agri kesme yöntemi spinal dedigimiz belden igne. Epidural+spinal yapildiginda belden katater ile size belli bir dozda agri kesici veriliyor. Ameliyat sonrasinda siz agri hissettikce omzunuza yapistirilan tuşa basip kendinize agri kesici yapabiliyorsunuz. İlk ayaga kalkista agri aci hissetmeyi azalttigi icin kalkarken zorlanmayip daha hizli yuruyup gaz cikartmak kolay oluyor surec hizlaniyor. Ben de kombine olarak bu sekilde tercih edecegim umarım bir aksilik olmazsa.