Bsnrarmgn Kızlar sezaryen olacağım büyük ihtimalle, çok korkuyorum. Yaşayanlar deneyimlerini paylaşabilir mi, hangi anestezi şekli daha iyi? Spinalde sıkıntılar çıkabiliyormuş genel mi yoksa epidural mi daha etkili?
Pelinbb Bsnrarmgn pazartesi spinal yaptım, o doğum anını görebilmek için evet güzeldi fakat ameliyathane ekibi kalabalık ve o an kaosa dönüyor tekrar yapsam genel seçerim diyorum.. spinal de benim omurilik aralığım kasıldığım için çok zorladı birkaç denendi beklediğim gibi kolay geçmedi ama herkesin farklı tabii bedeni
Nidaslmn Bsnrarmgn ben 1 hafta önce epiduralle doğum yaptım korkulacak hiçbirşey yok elden açılan damar yolu daha fazla canımı yaktı diyebilirim sana iğneyi yaptıkları anda saniyeler içinde uyuştum bebeğin çıkana kadar paniğine engel olamıyorsun evet ama bebek çıktıktan sonra herşeyi unutup kendini teslim ediyorsun hatta ben bana sakinleştirici mi yaptınız diye sordum hayır bebeğini gördüğün için sakinleştin dediler
2cocuk2kopek Bsnrarmgn kesinlikle genel kardeşim anestezi okuyor asla Spinal tavsiye etmiyor ben ilkini zaten zorunlu oldum genel oldum. Hani diyorlar ya baş ağrısı amelyat yeri ağrısı kalıyor diye bunlar genelde olmuyor spinalde oluyor .
Daisyy000 Bsnrarmgn Genel tercih ederdim. Ben spinal oldum bi türlü uyuşmadığım için spinal iğne 8 defa yapıldı
Sarees 2cocuk2kopek anestezi doktorlarına sorsak ama asla kabul etmiyorlar yan etkilerini 2 sene sırtım ağrıdı ya😟
Busra1904 2cocuk2kopek peki kardeşiniz genel anestezi bebeğe geçer gibi şeyler söylüyorlar ya bunun için ne diyor lütfen çok önemli benim için
Busra1904 2cocuk2kopek bebeğe etkisi 2cocuk2kopek kardeşiniz ne diyor peki genel anestezi bebeğe geçip geçmeme olayıyla ilgili kötü bişey oluyor mu yanin
supermom__ Bsnrarmgn ben aşırı panik ve korku içinde olduğum için genel aldım zaten 8 dk fln sonra geri uyandirdilar bebeğimin çıkış anını fln görmedim. Ama iyi ki genel oldu diyorum çünkü bünye olarak aşırı korkuyordum karnımı cekistirmelerini hissetmek bile istemiyordum Size bağlı canım Epidural alınca daha rahat geçiyormuş
Ayselcnt Bsnrarmgn ilki geneldi, pazartesi 2. Sezaryenimi spinal ile oldum.. spinal çok daha rahattı.. bende aşırı kararsızdım ve korkuyordum.. benim ameliyatım spinal aneztezili gelişti ve çok şükür çok kolay geçti.. yemek yediğim için genel olamıyordum.. iyikide olmamışım.. inşaAllah sizin içinde hayırlısı hangisiyse o sağlıkla ve kolaylıkla olsun..
Kbr_2347 Ya doktor banada 38haftada sezeryanla alacaz dediler ama bende çok korkuyorum erken doğum olması bebeğime bir zararı olmaz dimi lütfen ilgilenirseniz çok sevinirim
SunaKzl Kbr_2347 Hiç korkma canm degıl bende 38+2 de doğuracağım çok günlerim bugün 37 oldum 36 dan sonra korkma canm cıgerlerı fılan gelısmıs oluyor bır sıkıntı olmuyor dedı doktorum
Aslaninannesi_ Spinal oldum hiçbir sıkıntı yaşamadım doğumdan sonra doktor sana bitter çikolata ve filtre kahve iç diyor zaten
ikibebelianne-M Bsnrarmgn ilkinde genel olmuştum narkozdan kendime gelememe problemim var bayılıyorum doğumdan 15 saat sonra dezenfektanlı pamuk koklatmıştı hemşire bayılmayayım diye anca öyle ayaklanabildim. O yüzden bu sefer spinal istiyorum
Derya_y Bsnrarmgn ben de salı günü olacağım doktorum geneli istemiyor, belden uyuşturacağız dedi, ben de çok korkuyorum ama kalabalık Bi ekip olacak yanında o an kalmaz korkun,ben seni sakinleştiririm diyor
Noluyoya Derya_y Bende pztsi olacağım banada doktor spinali öneriyor ben seni konuştururum bebeği gör diyor ama insan korkuyor
asli_13 Spinal oldum iğne acısını asla hissetmiyorsunuz. Sonrasında da baş ağrısıda bel ağrısı da olmadı. Üç ay geçti halen bel ağrısı falan yok. Doktoruma sormuştum bunu ağrı falan olmaz anestezi doktorumuz bu konuda çok iyidir demişti. Herhalde doktorun iğneyi yapma şekliyle alakalı biraz da bel ağrısı
Naazli Bsnrarmgn 2 sezaryen doğum yaptım ikisi de spinal. Çok rahat geçti ne iğneyi hissetim ne de doğum sırasında acı hissettim. Doğumdan sonrada baş omuz bel ağrısı vs hiç yaşamadım. Yine doğum yapsam yine spinal tercih ederdim
Umayy3411 Bsnrarmgn ilk doğumum spinaldi o kadar rahatlatıcı bir ekipdi ki müzikler açıldı saçlarım okşandı.. o anlara şahit olmak mükemmel biseydi.. çocuk doğduktan sonra sakinleştirici yaptılar serumuma kafam çok güzel oldu😂 bence genelde acıyla uyanmaktansa spinal diye düşünüyorum 2. Sezeryanımı olacağım yine spinal tercih edeceğim. İğne sırasında kendini kasma zaten hemşire tutuyor çok ince bisey ben farketmedim bile sinek ısırığı gibi sonrasında çıktığın gibi bi duble türk kahvesiyle baş ağrısıda yok.. bel ağrısı da hiç yaşamadım🌸
Bemie Bsnrarmgn bende bugün doktora gidip sezeryan tarihi kesinleştireceğim. Ay sonu olacak. Bende de korku var ama anesteziden ya da ameliyat sonrası ağrılardan değil, ameliyat sırası çok korkuyorum yani nasıl geçecek o 15 20dk düşündükçe kafayı yiyorum. 🥲🥲
ogretmenanne2407 Cuma günü epidural ile sezaryen ameliyatı oldum. Hamileliğim boyunca sezaryenden korkar normal doğum isterdim fakat nasip olmadı. Ameliyat sırası ve sonrasında da doktorumda bende iyi ki sezaryene dönmüşüz dedik çünkü anatomik ve psikolojik olarak da normal doğum yapamazmışım çünkü sezaryen ameliyatta dahi tansiyon düşüklüğü yaşadım ameliyat sırasında da rahmimin çok fazla yukarda olduğunu öğrendik. Hangisini seçerseniz seçin hayırlısını isteyin iyi ki normal doğumda diretmemişim dedim zaten beş dakika içinde bebeğim kucağımdaydı 🥹 evet ilk etapta çok ağrım oldu ayağa kalkmak zordu ama ağrı kesicilerle ağrılarımda azaldı bugün 7. Günümüz ve bebeğimin tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyorum kendi başıma duş alıp üstümü giyip ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum 🙏🏻
ogretmenanne2407 Epidural hiç acıtmadı tek seferde de vuruldu, normal olarak çok uzun süre aynı pozisyonda oturunca bacağım uyuşuyor biraz o kadar başka hiçbir şey yaşamadım. Ama ameliyat sonrası bol su ve acı kahve içmek önemli
Derya_y Noluyoya ben de çok korkuyorum ama milyonlarca kadın yaşıyor bunu öyle cesaretlendiriyorum kendimi, hele doktorlar için öyle kolay ki