Tufu2 Beyzanurq ala ala o konu hakkında pek fikrim yok ama bende hayalet cizgi çok gördüm teslerde kötü ve bozuk olabiliyor bunun endometriyozle bi alakası varmı bilmiyorum ama agri durumun nasıl benim hayat kalitem kalmamıstı resmen yere yatıp agliyodum yani agridan duramaz hale gelmiştim ki ameliyatta baya zorlu gecmis büyümüş rahme bagirsaga vs yapısmıs kazıyarak aldık dedi doktor zaten alınan tüptende artık gebelik oluzmasmıs ole kotu duruma gelmişti o yızden geciktirmeden git lütfen benim tek tüplü olmak bile hayallerimi yikmişti zaten gebe kalamıyodum hepten bitti dedim yani çok sükür tedavi ile oldu inşAllah sağlıkla kucagimada alabilirim ❤️🤲🏻
anneyim01 Tufu2 3 bucuk saat sürmüş benimde birde patalojiye yollnmıştı Gelmiş Geçmiş olsun hepimize Allah verdikten sonra hiçbişey imkansız değildr Bacım Bebekten için dedim ☺️🤲🏻🌸 Adet günü gelmesin diye dua edrdim o dereceydi Allahım kimseye vermesin yazılanları pkudukca yaşadıklarım geliyor aklıma
Tufu2 anneyim01 aynenn benimde okadar sürmüş hatta az sürcek sanıyoduk korkmuşlar eşim filan ya zaten okadar agrım vardıkı eşim artık ne varsa alsınlar dedi sen iyi olda çok sükür atlattık adetlerim hep ağrılıydı ama bu çok illet bişi beni yerden yere atıyodu resmen Allahım bidaha göstermesin kimseye en önemlisi sağlık gerçekten herşey boş
Giqu Beyzanurq 6 cm çikolata kistim varmış. Dr ameliyat sınırıdır dedi 6 cm. Reglim çok sancılı geçiyordu. İlk denemede hamile kaldım. Şimdi 36 haftalık hamileyim, hamilelik sayesinde kistim küçülüp yok oldu.
Tufu2 Giqu endometriyozis küçülen bişi değilmiş sanırım her gittiğim doktor ameliyat desi acil benimde 8 cm di ama ameliyatta arkasında 6 cm bitane daha cıkmıs
anneyim01 Tufu2 enfometriuzm skar di benim cnm La havlede bana gösterdiler avuc içi büyüklüğünde pütürcük göznekli gbi değişk bişeydi İçe doğru gitmiş . o yüzden karın kaslarım alık Bagırsak yumurtalıga kadar düşük tutan kaslar olmadıgı için üşütmede acayıp sancım oluyor Önce zamnlara göre Hamdolsun bu kadar olabldik ya En önmlisi Allah saglımızı elimzden almasın Bacılarım Amin İsteyenlere Hayırlısı ile Bebekte versin Amin
Giqu Tufu2 dr bana hamilelikte bebek büyüdükçe kist de küçülür demişti. Doğrusu şimdi de kistim görünmüyor, ya yok oldu ya da beline doğru büzüştü küçülüp, bebekten görünmüyor dedi.
Nargissos Beyzanurq ben kist ameliyatı olmadım bağırsak ameliyatı oldum kist bağırsaklarımı yapıştırmıştı. 2 kere tüp bebek denedik tutmadı sonra kendiliğinden gebe kaldım. Doktorum endometriozis olup gebe kalan çok hastam var dedi
Beyzanurq Nargissos bana da ameliyattan önce normal yoldan hamile kalmayi dene olmazsa tup bebek deneyelim dedi. Şuan da çok garip hissediyorum adetime 2 gün var beta hcg 4.76 çıktı acaba hamileyim bir taraftan da umutlanmak istemiyorum çünkü bir tane de düşük yapmıştım 6 ay önce sağlıklı bir gebelik olsa değerler daha yüksek çıkardı acaba bu da sağlıksız ve düşükle mi sonuçlanir bilemiyorum
Ggxx Beyzanurq benim korunmak amaçlı değildi. Kistin gitmesi için kesintisiz kullandım bir tedavi yöntemiydi.
Beyzanurq Ggxx bende korur diye kullanamiyorum çünkü gebelik de istiyorum mecbur çekiyorum bu acıyı iğne serum sürünüyorum
Nargissos Beyzanurq doğum kontrol hapı normalde kullanılıp kesiliyor adet görülüyor bana sürekli kulanacksın hiç kesmeyeceksin dedi öyle olunca korktum 2 ay kullandım ama adet olmamak daha kötü korktum erken menepoz olur diye bıraktım iki ay sonra doktora da söylemedim. Sürpriz geldi insallah size de sürpriz olur bebeniz Allahtan dua ediyorum sizin için de en önemlisi düşünmemek ama insan kafasına takmadan duramıyor biliyorum ama sadece endometriozis varsa inanın düzenli ilişki ile olacaktır engel değil
Beyzanurq Nargissos Nargissos evet engel değil aslında ama zorlaştırıyor. Belki de bu sancılar olmasa 6 ay değil 1 sene 2 sene bile beklerim bebeğimin olmasını ama bir an önce bebek olsun da ameliyat olup sancidan kurtulayım diye aceleci ve sabırsız davranıyorum adet tarihim gelmeden test yapıp kana baktiriyorum. İstemeden strese giriyorum. Oysa daha 6 aydır deniyoruz aslında kısa bir süre normal şartlarda 6 ay ve 1 yıl içinde olur zaten ama işte bu sancılar beni mahvediyo