Kızlar 23. Haftamda serklaj oldum. Şimdi 29+4 ün. Doğu görevi nedeniyle ağrının küçük bi ilçesinde yaşıyoruz , burada düzenli gittiğim doktorum 28. Haftadan sonra doğum yapacağın yere gidip orada kalın burada yenidoğan bakım ünitesi yok dedi.
Doğumu Erzurum ya da Van da yaparım diye düşünüyordum. Ama bu bahsettiğim şehirlere şimdiden gitsek , belki 1 ay belki 2 ay bi yerde kalmamız lazım, otel ya da ev gibi. Ev mantıklı geldi başta, ama tonla eşya götürmemiz gerek. Kendi evimden düzenimden ayrılmayı hiç istemiyorum ama olası erken doğum riskinde çok mantıklı olur , hemen hastaneye yakın oluruz. Hem Van da hem de Erzurum’da özellikle üniversite hastanelerinde yenidoğan bakım üniteleri çok daha gelişmiş durumda.
Kendi doktorum dışında gittiğimiz bir doktor daha var, o ise bunun için başka bir şehre gidip kalmanıza gerek yok bence dedi. Erken doğum olursa bebeği sevk edebilirler sonuçta dedi. Hem serklaj attığımız hastaların büyük kısmı 36 37. Haftalara geliyorlar dikişlerini alıyoruz sonra doğum yapıyorlar, gidip başka bi ev tutmanıza gerek yok bence dedi , tabii ki risk yok diyemem de dedi. Kafamız çok karıştı , boşu boşuna gidip 1 2 ay başka şehirde de kalabiliriz , gitmezsek pişman da olabiliriz keşke gitseydik diye.
Siz napardınız , benzer durum yaşayanınız oldu mu?