Merhaba herkese buradan heyecanla doğum hikayelerini okuyordum ben de kendi hikayemi paylaşmak istedim. Biraz uzun ve karışık oldu sanırım merak ettikleriniz olursa cevaplarım.
Doktorum en son kontrolde 40+3 e kadar gelmezse suni sancı ile deneriz doğumu demişti. 7 Haziran bayramın ikinci gününe geliyordu o gün acilden giriş yapmamı istemişti. O güne kadar gelmedi biz de sabah 10 gibi hastaneye gittik. Genel kontroller ve muayene yapıldı doğumhaneye yatışım yapıldı. Kontrollerde sancı ve açıklık hiç yoktu. Doğumhaneye gittiğimde çatı muayenesi yapıldı. Muayeneden sonra hafif kanlı akıntı gelmeye başladı. Ve hafif regl sancısı gibi sancılar. 1-2 saatte bir açıklık kontrolü yapıldı açıklığım 3 cm kadar oldu. Muayeneler tetikledi sanırım henüz bir ilaç ve suni sancı verilmedi. Saat 4 gibi doktor kontrol etti bebeğin kanala tam doğru yerleşmediğini kafasının biraz çapraz olduğunu. Kilosunun fazla ölçüldüğünü söyledi. Bu da bebeğin normal doğumla zor doğacağını kafasının takılma ihtimalinin olduğunu söylediler o yüzden sezeryane alacağız seni dediler. Saat 4 ten 8 e kadar hiçbir şey yiyip içmeden beklettiler. 8 gibi sezeryane alındım tam saatini bilmiyorum. Spinal anestezi ile 20.40ta bebeğim dünyaya geldi. Hemen temas yaptırıp bebeğin ilk izlenimi yapıldı o sırada da benim ameliyatım devam etti. Çok korkarak ve ağlayarak titreyerek girdim ameliyata ama bebeği gördükten sonra bütün korkum gitti gerçekten. Spinal acıtıyo mu diye çok merak ediyordum. Koluma açılan damar yolu daha çok acıttı diyebilirim. Anestezi ekibi her aşamada bilgilendirme yaptı. Ameliyat bitinde 3-4 saat kadar müşahede altında tuttlular sadece bebek ve ben vardım refakatçi olmadan. O sırada bebeğimi emzirdim tabi kalkamadığım için hemşireler yardımcı oldu. Daha sonra gece 2 gibi servise çıktık. Hastanede 48 saati doldurunca taburcu ediyorlar. Benim gaz problemim olduğu için yarım gün daha fazladan kaldık. İlk ameliyat günü sonrası ağrıların hiç geçmeyeceğini hep öyle kalacağını düşünüp çok üzülmüştüm ama bugün 11. Gün ve büyük ölçüde geçtiler. Doğum şekliniz ne olursa olsun kendinize ve bebeğinize güvenin 🌸