kyn52 5 senedir kedim var yavruyken aldık zaman zaman evet burun kaşıntısı hapşırma vs oldu ama polendede oluyodu şimdi 5 haftalık hamileyim kedimin bir zararı olurmu acaba doktorum kötü bir şey söylemedi biraz rahatsızlandım crp 54 cıktı ateş vs oldu antibiyotik başladık
NoName_ kyn52 bu zamana kadar olmamış dahada olmaz bence siz hijyen olarak dikkat edin yeterli çok geçmiş olsun😊
Leontiine kyn52 aşısı olan ev kedisinden hiçbir zarar gelmiyor. Çiğ et vs vermeyin sadece sizde çiğ ete dokunmayın 🫠 sokak hayvanlarına dokunmayın tabi ne olur ne olmaz bende normalde evde kedi bakıyorum hamileyim toxoplazma tahlilinde doktor kendi kedinden korkma ama sokak hayvanlarına hiç dokunma hassassın dedi bende temkinliyim dışarıdakilere karşı. Çocukluğumdan beri sokaktakileri de ellerim ama bağışıklık kazanamamışım :(
Katziece kyn52 kedilerden grip vs bulasmaz. Alerjik reaksiyonlar disindaki hastaliginizla kedinin bir alakasi yok. 3 kedim var 7 aylık hamileyim ve elbette hamileligim icin hicbir olumsuz etkileri yok. Sevgili doktorum Mustafa Melih Erkan’ın instagram sayfasında bununla ilgili bir paylaşımi var hatta göz atmanızı tavsiye ederim.
mardine474 kyn52 kediler cok akıllı ve temızdır asılarını yaptırın temızlıgını sıkıntı yoktur. Aksıne o kedı sızı daha da korur mesela bır deneyin bakın hıc karnınıza yanaşmaz bılır orda bebek var🥲🥰
kyn52 NoName_ inşallah tesekkur ederimm onu başkasına sahiplendirmek asla akılmın ucundan geçmez ama bi can taşıyoruz ilk gebeliğim ve biraz zorlu süreçlerden geçtim ister istemez korkuyorum her belirtide acaba kediden mi demeye başladım 😊
kyn52 Leontiine banada test yapıldı bakalım ne çıkacak sokak kedileriyle haşır neşir değilim ama kendi oğlusumu çok seviyorum 5 yıldır benle 🥲
NoName_ kyn52 anne olarak endişeleriniz çok normal inanın bende de 3 tane var bebeğimden önce onlar vardı yanımda 29 haftalık olduk bizde evlat tabi daha farklı bir duygu ama onlarında bize ihtiyacı var herhangi bir şeye kafanız takılırsa doktorunuza söyleyin sizin içinizi rahatlatır alerjiyse alerji testi veya toksoplazma testi 🥹 sağlıkla kavuşun inşallah
Busiih kyn52 yurt disinda evinde kedi beslediginde tahlil yapiyorlar alergin varmi die. Ki sonradan cikan alergilerde olabiliyr. Bende polon alergisi gebelgimde basladi ornek. Burda cresde okulda calisanlar icin bile ayriyetten tahlil yapiyorlar cocuklu ortamda calisman dogrumu diye.
3_bebelianne kyn52 bizde bakıyorduk kızımın alerjisi varmış bilmiyorduk doktor kesinlikle sahiplendir dedi kuşta vardı kediyi arkadaşıma kuşu akrabamıza verdik maalesef hayvan bakamıyoruz evde
Ergingul_ kyn52 ilk hamilelik döneminde kedinin hiç bir sıkıntısı olmayacağını söylemişti doktorun kızım 3 yaşına girecek hiç bir sıkıntı yok. Zaten önemli olan kedinin çocuktan önce olmasıymış alerji durumu daha az olurmuş
Babybebi kyn52 benimde kedim var doktor kucaklayıp sevebilirsin ama öpmek yasak dedi kumunu değiştirmek temizlemek yasak ve bol bol ellerini yığka sevdikten sonra hep yığka dedi 20+4haftalığım:) Bana başkasının tabağından bardağından birşey yeyip içmemem gerektiğini ve küçük çocuklardanda uzak durmam gerektiğini söyledi 🫣
Neselle 37+4 haftalık hamileyim evimde kedi var, kumunu eşim temizliyor, aşıları tam ve hiçbir sorun yaşamadık. Öpüyorum, seviyorum, beraber uyuyoruz herhangi bir sorun yaşamadım. Hep var olsun güzel kızım ❤️
Babybebi Neselle öpmeseniz daha iyi sanki doktorum bunu kesin dille söyledi Allah korusun benimde içim kaynıyor ama tutuyorum kendimi benim kedimde cins aşılı evde duran bir kedi dışarı çıkartmıyorum bahçeme çıkıp giriyor oda yani terasta gözümün önünde çok akıllı bahçenin diğer taş bölümüne çıkmaz bile 🥰
Bmoms kyn52 crp gebelikte zaten oldugundan daha yuksek cıkar. benim kedimde de kronik sinüzit var burnunu da ben temizliyorum ne gebelik öncesinde ne de bu süreçte(7 aylık hamileyim) hicbir sıkıntı yasamadım ustelık 4 kedim var😂 aşıları tam zaten. sadece hamile kaldıgımdan beri toksoplazma riskine karsı kumu esim temizliyor.
Meri3535 kyn52 bende iki tane var hiç bişi olmaz crp nin kediyle alakası zaten yok hamileliğin kendisi crp yükseltiyor zaten baştan beri zaman zaman 6 15 20 25 leri gördüğüm çok oldu. Çok çok yükselmediği sürece ilaç da vermezler. Genelde idrar yoluyla alakalı oluyor bu durum. Herkesin yazdığı gibi sokaktaki kedilerden uzak durun yeterli. Evdekilerle alakalı bi durum değil yaşadığınız içiniz rahat olsun. 🙏
izelaren Benimde iki tane var merak etmeyin sorun olmuyor doktorum sadece kumunu eşin temizlesin demişti oda önlem amaçlı ben sormasam söylemicekti bile
kyn52 Bende öpmüyorum ama hep yanımda hastayken özellikle sanki hissediyorlar Beni hamile kalmadan önce de Crp yüksek gelirdi hep 71 çıkmış Antibiyotik kullanıyorum insallah düşer toksoplazma testi yapmıştı doktorum negatif gelmiş daha öncede geçirmemişim 😌