mehtapdnz Ben ilk gebeliğimde kendimi normale hazırlarken plasenta previa olduğumu öğrendim ve ritim bozukluğum vardı. Devlet Hastanesi’ne takipliyken doktor plasenta previa geçerse kalp sorunun engel değil vajinali denetiriz eğer sen ve bebek çok sıkıntıya girerse sezeryana döneriz dedi. Sonrasında iyileşti ve normal doğuma engel yoktu bu sefer de ben cesaret edemedim korktum. Vajinali deneyip o kadar sancı çekecektim ritim bozukluğundan dolayı belki sancıdan kalp atışlarımda, tansiyonumda yükselme olacaktı bebekte bende sıkıntıya girecektim illa vajinal diye diretip risk almama asla değmezdi iyi ki almadım. Kendi isteğimle sezeryan oldum çok şükür ki akşamına ayaktaydim bebeğimle ilgilenebiliyodum. Ertesi günde kendi kucağımda eve çıkarmıştım. Sezeryan tamamen bünyeyle alakalı bir durum bence ve etraftan doğum hikayeleri dinlememek önemli. Sezeryan sonrası süt gelmiyor, ayağa kalkmak zor, ağrısı çok gibi bir algı yaratılıyor ama yeterli yürüyüş yapıldığı takdirde iyileşmesi çok hızlı oluyor. Hiç pişman olmadım bu zamana kadar.