Selam hanımlar. Oğlum 3 yaşında ve 31 haftalık hamileyim. Geçen yaz denedim ama çok korktu ben de travma kalmasın diye hiç zorlamadım, bıraktım yaşı da küçük diye düşündüm. Bu sene tekrar deneyim dedim, bebek gelmeden. Hem sıcaklarda bezle gezmesi vs beni bile rahatsız ediyor. Bir haftadır onu psikolojik olarak hazırlamaya başladık, eşimle birlikte ona tuvalete giderse hediye akülü araba alacağımızı söyledik. Bu onu çok motive etti. Sürekli tuvalete gidicem diyordu. Klozet şeklinde lazımlık, klozete oturma aparatı, çiş külotları, tuvalet stickerı bile aldım, her şeyi hazırladım. Minik terlikler aldım tuvalette giysin diye, bir sürü boxer vs. Klozetten de lazımlıktan da korkuyor, normal yerden tuvalete daha normal bakıyordu. Neyse bugün başlayım dedim, bezi de 2 tane kalmıştı. Bu arada gece çiş yapmaz çok şükür, sabah uyanır uyanmaz yapar hep. O bakımdan hazır gibi geliyordu bana ve konuşan bir çocuk, her şeyi söyleyebiliyor. Tuvalete götürdüm yapmadı, çişi yoktu. Sonra güzelce ellerini yıkadık çıktık vs. Boxer giydirdim hem rahatlığını görsün diye. Sonra anne çiş dedi geldik tuvalete ama bez tak diye tutturdu, kapıda oturdu kendini yerlere attı girmemek için. Akülü araba alacağız ama sana vs dedim istemiyorum bile dedi. 10-15 dk konuştum anlattım, sen artık büyüdün bak şu abi de tuvalete gidiyor, ben de baba da vs ama yok ikna olmadı. Tekrar bez taktım. Napacağım, nasıl alışır bilmiyorum. Korkutarak yaptırmak istemiyorum. Yanında giriyorum, onu tutuyorum falan konuşuyorum, hadi çiş gel diye şarkı söyletiyorum ama yok yani son durum bu. Görümcemin oğlu da böyleydi 5 yaşında öğrendi, böyle olmasından çok korkuyorum. Maddi olarak bezin külfetinden değil ancak artık tam yaşı ve ona da zulmediyormuşuz gibi geliyor sanki bezle. Bilmiyorum. Eşim de zorlama sonra denersin bir daha diyor. Dedim bir tecrübeli annelere sorayım. Uzun oldu kusura bakmayın ama ilk çocuk, tecrübesizlik falan insan biraz evham yapıyor galiba. 🥲