aanne_1998 tabi korkuyo insan ama azar azar yürüdükçe her yürüdüğünde birşey olmuyor diyo içinden. Ben korkumun üstüne gittim bi de yapı olarak da gezen evde yatan biri hiç olmadım duramıyorum. Doktor zaten hiç kalkma demez bende doktorum uzmanlığım farklı sadece. Kas yıkımı yalarsın çünkü uzun bir süreç yatmaktan bahsediyorum ve emboli atma riski var varis riski var asla sürekli yat demez. Yat demesinin sebebi biz çok eğilip kalkıp iş yapmaya meyilli insanlarız onu yapmanızı engellemek aslında eşinize de göz dağı vermek. Yoksa çok karşılaştım bütün bu süreçte yatıp sağlıklı doğurup şimdi çocuğu kucağına alıp 15 dk tutunca kas bittiği için yorulan insanları. Ki başka çocuğu olan insanlar var asla oturamıyor mesela onlar oturup yatsalar diğer çocuğa haksızlık olucak çünkü onlarda sağlıklı geçiriyor süreci. Mümkün olduğunca temizlikten fazla ayakta durmaktan eğilip kalkmaktan kaçının ufak tefek yürüyüşler yapın. Annelik içine düştüğü an başlıyor. O yüzden hepimiz birbirimizi ve korkularımızı çok iyi anlıyorum. Kaç kere Perinatoloji kliniğinde yattım kaç farklı riskli gebeyle tanışıp halime şükür ettim anlatamam. Çok daha kötü şeylerde var içlerinde en ufağı bu bizimkisi. Enfeksiyondan sakınalım sürekli kontrol altında olalım ilk başlarda 2 haftada bir sağlık ocağından yaptırın tahlili sonra ilerledikçe ayda bire çıkartırsınız. Çok sıcak su da banyo yapmayın eğilip kalkıp itip çekmeyin birşey ağır kaldırıp uzun oturuşlar yapmayın ve uzun yolculuk yapmayın yeterli, 28 ilk kritik eşik zaten onu da atlatınca 32 ve 34 kalıyor sırasıyla. Allah sağlıklı bi şekilde kucağımıza vermeyi nasip eder. Psikoloji çok önemli siz iyi olacaksınız ki bebek iyi olsun. Sağlıkla kucağınıza alın inş🙏