a-koroglu Busbuser belirli bir haftadan sonra çıkması zormuş bende beklemiyordum 30. haftada hala çıkmamıştı kendimi sezaryene hazırlamıştım 32de çıkmış diyince şaşırdım benim doktorumda vajinal ölçtü 30 ve 32 haftalarda 34dee tekrar ölçecek bakalım vajinale gerek duyacak mı ileri haftalarda çok vajinal baktırmak istemiyorum
Busbuser a-koroglu ben de vajinadan baktırmak istemiyorum artık çok geriliyorum her seferinde ama normal ultrasondan da göremiyor nedense . Perinatoloji uzmanına gitsem mi gitmesem mi karar veremiyorum
Busbuser tahamommy yok hayır normal ultrasonda göremiyor sanırım kadın doğum uzmanları. Perinatoloji uzmanları görebiliyor karından sanırım o yüzden. Vajinal ultrasonda sakınca yok dedi ama vajinal elle muayene yaptırmayın dedi o riskli oluyormuş. Ama kameralı baktıkları sıkıntılı olmıyormuş doktorum öyle dedi yani
tahamommy Busbuser doğrudur canım belki ultrason cihazlarından da fark edebilir, bende geçen medipole gittim sadece karından bana bile detaylı şekilde anlattı gördük, arka duvarda falansa belki ondan da bakmıştır sıkıntı olmadıktan sonra
a-koroglu Busbuser mmlik bir ölçüm olduğu için karından net doğru ölçmek zor vajinal daha net ölçülürmüş o şekilde bilgi verdi doktorum bebeğine sana zarar vermez de dedi ama artık 34 hafta oldu sanırım vajinal bakmaz ve 2 kere vajinal baktı sürekli değil siz perinatoloji için doktorunuza danışın bence
Busbuser a-koroglu Anladımm benim de 3kez falan baktı bundan sonra nası ilerleriz bilmiyorum. Başka doktorlara gidip kafamı karıştırmak da istemiyorum. Ama doktorum da olabilecek tüm komplikasyonları anlattı bu kadar detay anlatmasına da gerek varmıydı bilmiyorum. Sok 1haftamı zehir ettim kendime anlattıkları sürekli beynimin içinde dolandı
a-koroglu Busbuser siz ne kadar hak verirsiniz bilmiyorum ama doktorlar tüm komplikasyonları anlatmak zorunda bu olacağı anlamına gelmez bu şekilde doğum yapan çok kadın var bende sizinle aynı korkuları yaşadım ger gebe doğum yaklaştıkça korkular yaşar benim doktorum da anlattı ama üslup önemli tabi ki hep yumuşatarak strese sokmadan anlattı o beni rahatlatmıştı açıkçası kendinizi harap etmeyin tam teşekküllü hastanelerde doğum yapabilirsiniz
Busbuser a-koroglu aslında çok yumuşatarak anlattı ama ben biraz fazla takıldım. Dediğiniz gibi doğum yaklaştıkça da ekstra korku artıyor
Deniz1006 Petrikor1 detaylı da benim de aşağıdaydi plasenta ama 1 ay sonra yukarı çıkmıştı şimdi 37. Haftadayim tekrar aşağıya inmiş bu gün farklı bı doktora gorunecegim
Petrikor1 Busbuser bende risklerden dolayı çok korkuyorum. Birde plansenta aşağıda olunca bebeğin gelişememe gibi bir durumu olabiliyormuş. Bununla ilgili bilgisi olan var mı
Busbuser Petrikor1 onu ilk defa duydum. Bebeğin gelişimiyle ilgili bir problem yok dedi doktorum ama bilemiyorum
Nurtanesininannesi Busbuser benimki 19 haftalık, ultrasonla baktı sadece. Tam altta dedi, yukarı çıkması çok zor ihtimal dedi doktor. Çok tedirginim ben de. Üstelik bir de çalışıyorum :(
Busbuser Nurtanesininannesi sizin daha çok erken hafta ama. O haftalarda doktorum bana takip edicez şuan bisey söylemek için çok erken demişti. Sizin de ilerleyen haftalarda yukarı çıkar belki
a-koroglu Busbuser çok haklısınız bende 12 hafta boyunca çıkmasını bekledim ilk başlarda sürekli ağladım çok korktum araştırdıkça kötü senaryoları okudukça daha da artıyordu korkum sonra bırakma kararı aldım düşünmeyi bıraktım moralimi yüksek tutmaya çalıştım bir şekilde doğurucam diye kendimi telkin ettim kendi ve bebeğinizin iyiliği için sizde pozitif düşünün bence hiçbir şey olmayacak sağsalim kavuşacaksınız günleri kendinize zehir etmeyin inanın o şekilde vakit de geçmiyor vesveseler de bitmiyor
Busbuser a-koroglu evet ne yazık ki öyle ben de ilk 2 3 gün çok kötü oldum sonra toparladım şuan iyiyim bakalım kötüyü düşünmüyorum çok şükür
Halim Petrikor1 merhaba aynı durumu yasadım bende ona istinaden yazmak istedim size korkmamanız adına Benim Yukarı Cıkmadı Milim oynamadı yerinden hatta Bide Benimki Plesanta Previa Totalis Ti Yani Rahim Ağzını Tam Kapatan En Risklisi Demişti Doktorum Ona Rağmen Ameliyatım Normal Sezeryan gibi geçti Sadece Farkı olan Normal Sezeryanda 1 saatte cıkıyosan Ameliyattan ben bir bucuk saatte cıktım oda kanamayı kontrl amaçlı bekletti doktorum sonra odama cıktım