Akkdkxjdndbn :)
Rasulullah veda hutbesinde size iki şey bırakıyorum, bunları takip ettikçe yanlış yola sapmazsınız buyurdu, bunlar kuran ve sunnettir buyurdu. Benim kimi takip ettiğim belli dinimi kimsenin cebine koymam liderim de belli dinimi getirenden anlatandan sahabeden ve tabeinden aliyorum sizin gibi kulaktan dolma bilgilerle sosyal medyadan veya sözde hocalardan almıyorum bu yolda devam edin şahısları takip edin sonrada böyle bilgisizce konuşup dinden soğudum dersiniz..
Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, Peygamber’e itaat edin ve içinizden kendilerine yetki verdiğiniz yöneticilere de itaat edin. Eğer Allah’a ve âhiret gününe gerçekten inanıyorsanız, hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz bir meseleyi hemen Allah’a ve Peygamber’e arzedin. Böyle yapmanız, hem hakkınızda daha hayırlıdır, hem de netice itibariyle daha güzeldir nisa 59
İnsan Sınıflarından Her Birini Biz O Gün İmamlarıyla (Önderleriyle) Beraber Çağıracağız." (İsrâ:71)
Ayetleri yazdım ama size fayda olur mu bilmem, çünkü genel olarak okunup geçiliyor, tefsirle beraber okumanız lazım günümüzde kac evde tefsir var… İşte cahillik bundan kaynaklı..