Forumdaki doğum hikayelerini okurdum birgün bende hikayemi yazabilecekmiyim diye hep düşünürdüm . Çok şükür nasip oldu
Hafta da kahverengi lekelenmeyle doktora gitmiştim nst ye bagladılar sancım vs yoktu. dr um asla iş yapmamamı ciğer geliştirici iğneyi yaptırmamı tembihledi . iğneyi 2 doz olarak 2 gün üst üste yaptırıp eve geldik 4 gün sonra sabah 6 da uyandığımda bebeğimin hareketleri kısıtlanmış ve sol kasıgıma sert bi şekilde yumulmuş hissediyordum . Endişelenip 2 dilim çikolata yedim tekrar yattım balki hareket eder diye . 10 dk sürmedi bacak aramda ıslaklık hissedip terlediğimi düşündüm meger suyum gelmiş. Akabindede kanamam oldu ve valizimizi alıp hastaneye gittik.
Hemşireler önce nst ye bağladı ve ilk sordugum bebegimin iyi olup olmadıgıydı. Çünkü daha önce 2 kez düşük yapmıştım ve korkuyordum. sonra drumu aradılar Plesante previa bebek makat geliş ve rahim ağzını kapatan 13-8 cm büyüklügünde miyomum vardı o yüzden hemen ameliyat için hazırlandım.
Damar yolu açılıp kıyafetlerimi çıkarttıktan sonra sonda takmak için geldiler uyusukluktan sonra taksanız olmazmı dedim ama öncesinde takıyorlarmış çok kısa sürdü acısı ve beni ameliyathaneye aldılar. Endişe ve sevinçle karışık duygularla girdim. Aneztezi uzmanı gelip spinal için iğneyi yaptı aşırı bir ağrısı yoktu iğneden 30 sn sonra
ayaklarıma soğukluk indi ve uyuştu.
Baş ucumdaki hemşireye süreçle ilgili meraklı sorular sorarken doktorum gelmedimi ne zaman başlayacaklar diye soruyordum o sırada doktorumun sesini duydum burdayım basladık bile dedi :) asla hissetmedim yani itip çekiyolar sallanır gibi oluyosun falan diyolardı hiçbiri olmadı.
İlk olarak bebegimi cıkardılar bana gösterip hemen yenidoğana götürdüler solunumu sıkıntılı diye. Ayrıca rahim dısında kocaman bir miyomum vardı onuda ameliyat esnasında çıkardılar kocaman el kadardı .
Kızımı kucagıma alamadan günlerce küvözde kaldı ama şimdi çok şükür yanımda minik mucizem.♥️. Allah isteyen herkese en kolayından saglıkla nasip etsin. Biz 8 yıl bekledik bu anı.
Ameliyata girerken hiç korkmadım sadece bebegimin iyi oldugunu düşündüm ve ona odaklanmıştım. Hemşireden müzik açmasını rica ettim ve sezen aksu şarkıları eşliğinde ameliyatım gerçekleşti. Onunda çok etkisi oldu. Ve en son hatırladığım 🎶 büklüm büklüm dü artık anısı çok güzel kızımla bizim şarkımız .
Çok uzun oldu ama her ayrıntıyı belirtmek istedim. Okudugunuz için teşekkür ederim teyzeleri .