matisse
Merhaba herkese 😊
Buraya gun gelip dogum hikayesini paylasmak herkesin hayalidir. Ben de bu hayalimi gerceklestirmek ve sizlerle deneyimimi paylasmak istiyorum.
Yaklasik 33.haftadan beri nstde cikan sancilarim sonucu erken dogum riskim ortaya cikti. Bu surecte bebegin erken gelmemesi icin serum, ciger gelistirici, nidilat tedavisi yapildi. 36.hafta itibariyle dedim galiba doguruyorum cunku inanilmaz sancim var her kasilmayi hissediyorum ve cok duzenli bir sekilde geliyordu. Doktorum artik bu hafta itibariyle mudahale etmeyecegini bebis gelmek isterse gelecegini mumkun mertebe az yorulmami istedi. Derken 37+2de aksam doktor kontrolum vardi. Ben bi gun oncesi hic uyuyamadim inanilmaz bir cati agrisi mevcuttu bebegin asagi indigini hissediyordum. Doktoruma istege bagli sezeryan olmak istedigimi soyledim tamam haftaya yani 38e gore planlayalim dedi ama bi nstye gir bakalim dedi. Nstde cikan sonucu doktorum gordugunde tek soyledigi sey “bebegi yarin aliyoruz, cok agrin var, bu bebek icin iyi degil onu strese sokar ki hareketleri de azalmis” dedi. O an ne yapacagimizi sasirdik o kadar ani oldu ki saat aksam 8 ve doktorum sabah 8de hastaneye yatis islemlerini yapmami istedi. Ve gunlerden 14 subat🤦🏼♀️ Hep diyordum ki ay 14 subat olmasin ogluma yazik ileride kizlar ikisini arada kaynatcaklar cocugumun duygulariyla oynarlar filan diye ciddi gelecege donuk oglumun ask hayatini dusunuyordum 🤦🏼♀️😂 dusunmemek ve buyuk konusmamak lazimmis...
Hastaneye giris yapmam, hasta onlugunu giymem, annemlerin gelmesi filan derken her sey cok hizliydi ve beni 9:30da ameliyathaneye goturduler. Giderken sedyede herkes şok icinde ben ne olacaginin saskinligi icindeyim cok hazirliksizim her seye.. ameliyathaneye indik onlugun icinde anadan uryan olmak beni cok huzursuz etti. Anestezi uzmani geldi omuzlarimi one dogru sirtimi disari dogru sekilde pozisyon ayarladi ve kendimi sikmamami soyledi. O arada bi hemsirede omuzlarimin duz durmasi icin destek oldu derken sinek isirigi seklinde bir aci ve sogukluk... sonra kendinizi un cuvali gibi hissediyorsunuz. Sizi yatirdiklari zaman vs hic bir sey hissetmiyorsunuz. Ardindan doltorum geldi evet basliyoruz dedi tepedeki lambanin metal kisimlarindan karninizi cok net gorebiliyorsunuz sakin oraya bakmayin :) doktor ilk kesigi atti gordum🤦🏼♀️ Sonra esimle fotografcimi iceri aldi. Ha bu arada sedyeye yattiginizda onluk tamamen cikariliyor gogusten asaginiz her sey meydanda cok gicik bi durum ama boyle olmak zorunda 🤦🏼♀️ Sonra karin kismi acik olacak sekilde ortuyorlar zaten. Neyse esimle fotografcim gelince islemler basladi. Ben sadece esime bakip elini tuttum hic tepedeki o lambaya bakmadim. Bu esnada vucudunuzda enteresan seyler oluyo birden basiniza agri giriyo o geciyo sonra bi gogsunuz sikiyo bi agirlik yumru hissi o geciyo bi uyku hali bunlar boyle 1 dk arayla filan degisen duygu durumlari. Cunku devamli damar yolundan ilaclar enjekte ediyorlar. Derken 3 dk bile olmadan bi 10 sn bastiracagiz korkma dediler ve bebegimin sesi 😍 o an gozlerden akan yaslar 😍😍 allahim sukurler olsun dedim. hemen hemsire alip bebegin kontrollerini yaparken sizin islemleriniz devam ediyo. Dikme kisminda esim ve fotografciyi disari aldilar bebegimi iki kez yanagima koydular pamuk gibi yanaklarini optum 😍 dikis kisminda yanik kokulari geliyor burnunuza estetik dikis oldum ben.. bebisi doktor goturuyor hemsireler pansuman kismina geciyor bebisten yaklasik 10 dk sonrada ben cikiyorum. Odaya geldik her sey iyi guzel hos hemsireler geliyor bebegi kontrol ediyor. Emzirmek icin bebegi vereceklerini ancak solunumunun fazla hizli oldugunu soyleyip basina oksijen destegi koyuyorlar bu arada karnimda rahmimin sizladigini hissediyorum yani kasilmalarim devam ediyor rahim tarafindan. Rahim toparlanirken bu agriyi hissetmemin normal oldugunu soylediler ki sonra gecti zaten tek hissettigim agri buydu diyebilirim bir de hemsire kanama olsun diye karnima bastirdi o da gicik bi eylemdi. Hemsireler gidip geliyor minnosumun solugu duzelmiyor bu durumda emziremeyecegimi ve uzulerek kuveze almalari gerektigini soyleyip goturuyorlar kuzumu 😞 o an yarimi cekip aldilar uzuldum neye ugradigimi sasirdim kucagima bile alamadan yuzunu tam inceleyemeden gitti. Herkes mutsuz filan :/ sonra sadece babaya bilgi verildigini soylediler. Solunum disinda cigerlerinde hafif bir dalgalanma yani enfeksiyon oldugunu antibiyotik tedavisi baslaycaklarini yaklasik 1 hafta kuvezde kalacagini soylediler. Elime bi sut sagma makinasi verdiler sutumu sagip vermemi istediler. Bu anlarda duygulardan duygulara suruklenip tabiri caizse kan kusup kizilcik serbeti ictim dedim. Herkesin beni teselli etmesini istemedim. Ben gucluyum su an bebegim icin en guvenli yer orasi biliyorum dedim herkese.. bi yandan da kendimi aslinda bi yandan iyi simdi ziyarete gelenler bebege dokuncak kucagina alcak belki hadsizlik edip opecek bebegim belki vucudu savunmasiz oldugu icin mikrop kapacakti diye kendimi icten teselli ediyorum. Doktorum yanima geldi iyi ki bugun almisiz ve iyi ki sezeryan yapmisiz dedi. Normal dogum bebegim icin daha buyuk sorunlara solunum ve enfeksiyon sebebiyle neden olabilir onu yorabilirmis. Sutumu sagdim ilk gelen kan su karisimi 5ml bile olmayan bi siviydi. Hemsireler cikandan memnun harika diyip aldilar. 3 saatte bir bu sekilde sagmami soylediler. Tabi bu esnada hic kendinizi dusunmuyorsunuz. İlk ayaga kalkisi yaptik hemsireyle sandigim kadar acili sancili degildi sadece dikis yerinde bir yanma mevcuttu gayet rahat yurudum gazimi rahat cikarttim filan bu surec harika ilerledi. Tabii ki agri sizi hissetiyorsunuz ama surekli agri kesici yapiyorlar ki hissedilen de adet agrisi gibi.. dedim ben inanilmaz sancilar cektigim icin bunlar bana sinek isirigi.. ki rahatlamis gibiydim kasilmalar kemik agrilari vs hepsine veda etmistim. İlk gece zor olur dediler ben cok rahattim. Her gelen ay cok iyi gozukuyorsun valla dediler. Ki bencede cok gucluydum. İlk gece annem kaldi refakatci onu uyandirmadan kalkip gece koridorda yurudum tuvalete filan gittim. Kalkmak yatmak hepsini kendim yaptim cunku gucluydum guclu olmak zorundaydim bebegim icin... ertesi gun oglen bebegimi gorebilecegimi soylediler. Yogun bakim unitesine indim. Kuzum fanusun icinde bana bakiyor dokunamiyorum bile 😞 o an hic de guclu olmadigimi kendimi kandirdigimi anladim ve cok kotu ciktim ordan.. ama disariya yine asla bu duygu durumumu yansitmadim kimsenin bana uzulup beni teselli etmesini istemedim. Gunde iki gorus saati var dediler bi oglen bi aksam. Sabirsizlikla aksami bekledim. Aksama dogru doktor pansuman islemlerimi yapip taburcu olabilecegimi soyledi. Ertesi gun banyo yapmami filan, surekli yurumemi soyledi. Eve geldik 1-2 saat sonra gorus saatine gittik. Bebegimin solunumu duzelmis bundan dolayi koynuma verdiler annesi emzirebilirsin dediler benim gozler o an 😍 Cok kucuk kuzum minicik elleri hemen emdi beni o kadar guzel bi his ki! O an iste guclu oldum kendimi de insanlari da kandirmadim. Bebegim icin guclu olmaliydim ki o da hissetmeli bebegim de guclu olmaliydi. Simdi her gun bebegimi gormeye emzirmeye gidiyorum. Aramizdaki bag inanilmaz 😍 sutum de buyuklerin dedigi gibi dustan sonra geldi hemsireler sagip goturdugum sutleri de veriyor ogluma.. sabirsizlikla cikmasini bekliyorum. Bu surecte kendimde gecmeyem bas agrilari basladi. İcmedigi kola, kahve, minoset plus kalmadi sonuc agrilarim bi gram hafiflemedi. Okyanusu gecip derede boguluyorum🤦🏼♀️ Yatinca gecen kalkinca muthis bir basinc ense kokunda bas tepesinde dun artik atak gecirdim gozumu acamiyorum ensem zonkluyor acilde 2 litre serumlu ilac ve normal ilac aldim damardan sonuc mu? Hala ayni! Bugun doktor kontrolum var ve bu durum beni endiselendirmeye basladi. Bas agrisini kabullendim tamam vucut anesteziyi atana kadar bi hafta boyle olurmus filan tamam ama bi agri hic azalmaz ve mola vermez mi 😞 bu durumu yasayanlariniz var mi? Dun hemsire yamadan bahsetti igne yapilan omurilik sivisina kan enjekte edilmesinden filan kesin cozum dedi ama ne yapacagimi sasirdim😞 oglum eve gelene kadar toparlanmak istiyorum resmen sezeryandan degil bas agrisindan yatak dosek yatiyorum.
Uzun yazdim umarim sikilmamissinizdir hem bana hatira hem de size surecin detaylarini yazmak istedim biliyorum cunku insan basina ne gelecegini ogrenmek istiyor. Sormak istedikleriniz olursa seve seve yardimci olurum. Bebegim icin dualarinizi esirgemeyin canim anneler 🙏🏻