Ben de kendi hikayemden bahsetmek istiyorum, gebelik planlıyordum korunmayı bırakmadan önce kadın doğum muayenesi olayım dedim çikolata kistim olduğunu gebelik şansımın saha az olabilceğini henüz denemeden öğrendim, amh ölçüldü düşük çıktı doktorum 6 ay doğal denememi önerdi fakat olma ihtimalinin az olduğunu biliyordum ve stresliydim doğal yolla olmayınca tüp bebeğe başvurduk, aşılama yapılmadı direk tüp bebek tedavisine karar verildi. İlk yumurta toplamamda 4 yumurta toplandı ve kaliteli embriyo oluşmadı, büyük şaşkınlığa uğradım, bi çok negatif sonuç duymuştum ama benim transfer sürecine bile gidememişti, bikaç ay sonra tekrar yumurta toplandı bu defa 2 tane embriyo oluştu 3. Günde dondurdular, transfer hazırlığı için 1 adet dönemi bekledim sonra her ay gittiğimde bi şekilde olumsuzluklarla karşılaştık ve transfer iptal edildi, ya kist oluşuyordu ya rahim kalınlaşmıyordu, artık tüp bebek süreci 1 yıla yaklaşmıştı ama transfer aşamasına hiç gelememiştim çok bunalmıştım, yine bu ay olacak umuduyla gittim hatta şehir dışına çıkacağım için beklenen adetten 1 gün önce gittim doktoruma bu ay yapabilir miyiz diye, yeni oluşan kist var bu ay da erteleyelim embriyoların az ve değerli dedi. Aslında o muayenede hamileymişim, henüz kese oluşmamış tabi doktor farketmedi, sonraki günlerde adet olmayınca farkettim ben de, normalde her ay ovulasyon testleri gün takipleri yapardım o ay ev taşıyordum ve bu konulardan tamamen uzaklaşmıştım, onun etkisi mi bilmiyorum ama şuan 33 haftalık hamileyim çok şükür, umudunuzu kaybetmeyin, gündeminizi farklı tutun sağlıklı beslenin, yavrularımızın geleceği zaman var ve bi şekilde bizleri bekletiyorlar :)