ecemmm123 ben de ilk kğrtaja girerken ne yaşadığımı fark edememiştim o anın şokundan ötürü ,sonra ikinciye girerken ne yaşadığımı bildiğim için titremeye başlamıştım ameliyathaneye girerken panik atak geçirdiğimi söylediler sonradan. O süreçten sonra iki kere daha panik atak geçirdim bir evdeyken oldu diğeri dışardayken. Ben bu süreci etrafımda benle aynı şeyi yaşayan kişileri bulup onlarla konuşup dertleşerek atlattım, normal hayatımda bunu yaşayan pek kimse yoktu 1 tane iş yerinden biri vardı sadece onu bulup onunka konuşuyordum sonra bu platforma üye oldum burda aynı şeyi yaşayan daha fazla kişiyle karşılaştım onlarla dertleştim konuştum hepsi bana çok iyi geldiler Allah razı olsun.
Ben de hep aynı şeyi yaşayacağımı düşünüyordum hiç sağlıklı gebeliğim olmayacak hep düşük yapıcam karnım hiç büyümeyecek hiç cinsiyetini bile öğrenemeyeceğim vs vs.. Derin bir buhranın ortasında tüm sosyal medya hesaplarımı dondurdum, cinsiyet partisi ve gebelik storysi görmek beni aşırı tetikliyordu çünkü ameliyathane önünde geçirdiğim panik atak aklıma geliyodu sürekli, herkes için bu kadar kolay olan şey bana neden bu kadar zor oldu ben neden bunları yaşadım vs diye düşündüm hep.
Sonra zihnimi böyle kötü düşüncelerle bulandırmamak için hesaplarımı dondurdum kimseyi görmemeyi tercih ettim sadece burda benim gibi olanlarla sohbet ettim hep
Sonra tekrar gebe kaldığımda o 11. Haftayı atlatana kadar bebeğimle hiç bağ kuramadım, her an gidecek gibiydi travmatik 11. Haftayı hiç atlatamayacak,hiç 12. Haftaya geçemeyecek gibi hissediyodum kaç kere ağlayarak gittim doktorun odasına,her lekelenmede her ağrıda hüngür hüngür ağlayarak bunu da mı düşürücem diyerek gittim ama o günler geçti 11. Haftayı atlattım ondan sonra hafiften sevinmeye başladım , 15-16 haftalıkken bile doktorum “siz hiç cinsiyet sormuyosunuz merak etmiyo musunuz” demişti. Eşimde bende o ana kadar bu soruyu sormadığımızı ya da sormamız gereken bişey olduğunu hiç fark etmemiştik o ana kadar her kontrolde sorduğumuz tek şey “kalbi atıyor mu” sorusuydu.
Ne kadar travmatik süreçler olduğunu biliyorum malesef ama umudunuzu kaybetmeyin tekrar gebe kalacaksınız, bu sefer tedavinizi göreceksiniz ve sağlıkla ilerleyecek buna odaklayın kendinizi