Merhaba 35+2 deyim. 32’den beri doktorum her hafta nst istiyor. Her seferinde 20 dakika sürüp çıkamıyorum. Ya serum veriyorlar birdaha çekiyorlar ya 1 saate kadar uzatıyorlar. Sebepler arasında bebeğin kalp atışlarının çok hızlı olması, başka zaman sancı, ağrı çıkması, başka zaman bebeğin hareketsiz olmasıydı. Bugün de doktorum izinde ama nst çektirmemi ve ebenin sonuçları kendisine atmasını istememi söylemişti. Bugün nst çekilirken bebeğim ilk hareketliyken sonra hareket etmedi. Kalp atışı 200lerde başladık sonra 155-156da sabitlendi. Uyandırmak için sağ sol yattım, ebe karnımı salladı uyanmadı. Sonra çikolata meyve suyu tüketip yarım saat sonra tekrar nst çektiler. Ama yine küçük kıpırtılar vardı sadece. Bu iki nstde sancı çıkmadı ama hareketleri doktorumu tatmin etmedi. Doğumhanede serum takıldı 3. Nst çekildi. Bunda ise bebeğim biraz daha hareketlendi ama büyük hareketleri yoktu oradaki ebe sancılarımın çıktığını nst yi uzatacağını söyledi ama ben sabahtan beri 3 litre sıvı tükettim tuvalet ihtiyacımdan dolayı nstyi 45 dakika sonunda çıkarttırdım. Doktoruma sonuçları attılar. (Ebelere göre sancılarım var doktoruma göre sonuçlarım güzel 32. Haftada da aynı durumu yaşadım) doktorum yine sonuçlar güzel dedi ama geçen hafta bebek kaç kiloydu diye de sordurmuş. Bunu sorması tuhaf geldi hem sonuçlar güzel evde dinlensin bol su içsin dedi hem de son anda bebeğin kilosunu da sordu. Sizce bunun sebebi ne erken doğum riskim mi var?