Lohusalığımın 12.gününden herkese selamlar kızlar ☺️
İlk doğumum suyumun ve tam sancılarımın gelmesiyle vajinal doğumu bekleyip ; hiç açılmam olmayınca sezaryene dönüşle bitmişti.
O zaman çok zor iyileştim, çok acılar çektim, psikolojik olarak da çökmüştüm.
Aradan dört yıl geçti ve ikinci bebeğimi beklerken aşırı derecede sezaryen ameliyat korkusu sardı beni. Ssvd yapmak istedim doktor doktor gezdim ama plasentam eski sezaryen dikiş yerine yerleşmişti ve gittiğim tüm doktorlar ssvd ’nin benim için çok riskli olacağını çok kanamalı gelebileceğini söyledi.
Artık sezaryeni kabullenmiştim ama hâlâ korkularım vardı. Doktorumun verdiği günü beklerken sancılarım çok artmaya başladı derken plasenta yaşlanmasıyla artık ömrü doldu ve bebeğimin kilo alımını yavaşlattı
37+2 de doktorumla çok hızlı bir şekilde alma kararı aldık.
Sabah gidip odamıza yerleştik hemşire odada elimden damar yolunu açtı.
Ameliyat Elbisesi ve varis çoraplarını giydim ( pıhtı atmaması için giyiliyormuş bu çorap)
Odamdaki yatakla ameliyathaneye indirildim
Bütün ameliyat ekibi çok güler yüzlü karşıladı beni herkes tek tek ne yapılacağını anlatarak işlem yaptı.
Sedyeye oturup sırtımı kambur yaptım o sırada biri beni omuzlarımdan tuttu, ben çok panik yaptığım için sakinleşmemi bekler misiniz diye rica ettim herkes sakin sakin konuştu benimle uzmanla birlikte nefes egzersizi yaptık, ben sakinleşince anesteziyi yaptılar. Hiç acımadı gerçekten saniyeler içinde beni yatırıp sondayı taktılar onu da zaten hiç hissetmedim.
Bütün bunlar olurken ben gerçekten çok ciddi panik geçiriyordum hemşireler ve diğer herkes beni sakinleştirmek için sürekli konuştular. Bikaç kez tansiyonum düştü kusma hissi geldi iğne yapıldı oksijen verilildi. Doktorum geldi benimle sohbet ederek ameliyata başladı. Bebişim doğdu bana getirdiler öptüm kokladım hemen yanımda bütün bakımı yapıldı bende izledim 🥰
Ameliyatım devam ederken ebe bebeğimi getirip emzirtti.
Herşey çok yolunda bitti çok şükür
Ameliyattan sonraki kontrollerimiz, bütün hemşirelerin ve kontrole gelen doktorların ilgi ve alakaları gerçekten çok çok iyiydi
Hiç bir şey korktuğum gibi olmadı.
Odaya gelince hemşire karnıma hafif hafif bastırarak masaj yaptı bu masaja ben kendim ara ara devam ettim gazımı çıkarmama yardımcı oldu, dikiş yerine bikaç saat kum torbası koyuldu kesinlikle dayanılmaz bir ağrısı yok.
Ayaklarımı oynatmaya başlayınca hemen Filtre kahvemi içtim ve iki gün boyunca üç dört Türk kahvesi içtim. İkinci günü tuvalete tamamen rahat çıkabilmem için lavman yapıldı.
Ve bugün 12.gün…
İlk doğumumda bugünlerde hâlâ acılar içinde ağlıyordum ve bunun sebebini şimdi anlıyorum. Doktor farkı…
Arkadaşlar doğum şekli ne olursa olsun doktor seçimi çok önemliymiş.
Şuan hızlı bir şekilde iyileşmem tabi ki önce Allahın izniyle sonra tamamen
Esenler Medipol Hastanesi Dr Şehruz Soysal sayesinde oldu
Kontrol muayenesinde bile çok özenli ve ilgiliydi.
Dilerim hepiniz işinin ehli doktorlara denk gelirsiniz 🤲🌸🩷