Selam kızlar 1 aylık oğlum var hastanede ilk alınan topuk kanında biyotinidaz değeri düşük çıkmış bi vitamin değeri yani sonra sağlık ocağında alınan kanda da düşük çıkmış sonra bir daha aldırlar onda da düşük çıktı ve bizi hastaneye sevk ettiler iyice araştırılması için tahlil yapıp bakacaklar bende internetten araştırdığım kadarıyla diyor ki “Vücudun biotin vitaminini yeniden kullanamadığı ve geri dönüştüremediği kalıtsal bir durumdur. Vücut yağları, proteinleri ve karbonhidratları etkili bir şekilde parçalamak için serbest biotine ihtiyaç duyduğundan biotlu bireyler önemli besinleri daha az işleyebilirler. Buna bağlı olarak da vücutta bu vitamin eksikliğimin sonucunda göz çevresi, ağız çevresi, burun deliklerinin çevresi ve bebek bezi bölgesinde başlayan cilt lezyonları kısa sürede vücuda yayılabiliyormuş bunlarla birlikte de saç kirpik ve kaşlarda dökülme olabiliyormuş yani ilk defa böyle bir şey duyuyorum daha öncesinde etrafımda kimseden duymadım bilmiyorum nasıl bir şey olduğunu nasıl bir sürece gireceğimizi korkuyorum oğluma bişey olacak diye aranızda bu durumu yaşayan veya bilgisi olan var mı beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim