Merhaba arkadaşlar . Bana da bı gün buraya pozitif hikayemi yazmak nasip olur mu derken yaşadığım hikayemi sizinle paylaşmak istedim. En başından beri ben vajinal doğumu çok istiyordum ama ne yazık ki plesantanin aşağı yerleşimli olmasından dolayı ve rahme 2 cm kadar bır mesefa olduğundan dolayı doktorum riske atmak istemediği için sezeryan doğum önerdi ve 30.05.2025 tarihi için sezeryan doğum planladık. En korktuğum şeyde sezeryan doğum yapmaktı bunun sebebi ameliyat olmam ve yaşadığım şehirde tek olmam yani gurbetteyim. Ayaklanmam Cok zorlanirim diye düşünüyordum hele ki ama öyle de olmadı. Sabah kalktık sabah erkenden hastaneye gittik yatış işlemlerim yapıldı. Odaya çıktık hemşire geldi damar yolu açtı kolumdan ama öyle acidiki anlatamam yani spinal anestezi iğnesi hiç birseymis 🙂 yani çok acimasinin sebebi de damarimi bulamadı iğneyi kolumda seyahate çıkarttı 😊 neyse ben hazırlandım serum takıldı beni sedyeyle ameliyathaneye götürdüler spinal anestezi iğnesi hiç acımadı hissetmedim bile . Çocuğum için sabit kaldım hareket etmedim. Yattım masaya zaten direk ayaklarımdan bı uyuşma geldi uyustum doktorum geldi ameliyathane ekibi ve doktorum çok güzel ve çok enerjikti. Müzik eşliğinde doğumum.oldu 9.58 de bebeğimin ilk ağlama sesini duydum ya ben tekrar doğdum sonra bebeğimi yanıma getirdiler ten tene temas yaptırdılar. O an dünyalara bedeldi asla unutmayacağım.hayatimda yaşadığım en ama.en güzel şey. (Rabbim isteyen herkese nasip etsin.)
Neyse bebeğimi yan.tarafta kontrollerini yapıp giydirip babaya götürdüler.ordan odaya cikarmislar . Annem vardı yanında eşimde beni bekledi yarım saat sonra benim islermlerim bitti odaya çıktık bebeğimi gördüm tekrardan dünyaya tekrar geldiğimi hissettim. Hemşire geldi gogsumu kontrol etti sürüm geldi çok şükür hemen emzirdim bebeğimi ama meme ucu damagina oturmadığı için silikon üç aldık onu 1 2 defa kullandık ama ben göğsüme alıştırmak istedim ki alistida çok şükür. 5 6 saat sonra hemşire eşliğinde ayağa kalktım ellerimi karnıma koyup destek.saglarak yürüdüm beklediğim kadar zor değildi. Ben her saat başı 5 dk.da olsa kalkıp yürüdüm biran önce ayaklanmak.icin ki çok iyi geldi. Bir gün sonra dahastaneden taburcu olduk. Ve ben evde yürümeye devam ettim hiç yatmadım diyebilirim ama iyi geldi. Çok şükür bebeğim ve bende saglikliyiz. Rabbim isteyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın nasip.etsin insallahh buda benim pozitif hikayem olarak kalsin burada 🌸🩷