Minnakminik Başınız sağ olsun, kaybınız için çok üzgünüm. Ben de tam 1 ay önce gebeliği sonlandırmak ve yavruma veda etmek zorunda kaldım. Benim için inanılmaz zor bir karardı ama doğsa yaşayacağı hastalıkları acıları düşündükçe, yarınımızın da garantisi yok, biz göçtükten sonra kimin eline kalır diye düşündükçe yapamadık, sonlandırdık. Gün geçtikçe özlemini daha fazla hissediyorum ve acısı çoğalıyor gibi geliyor. Normalde sosyalleşmeyi seven biriyim ama yalnız kalıp ağlamak istediğim zaman çok oluyor. Evde 1 yavrum daha var. Ondan fırsat bulup gidip kendi başıma ağlayamıyorum. Daha erken kalkıyorum, güneş yeni doğmuş oluyor, ortalık sakin. Kahvemi yapıyorum, günlüğüne yavrumla ilgili bir şeyler yazıyorum, ağlıyorum. Sabah yeli eserken onu yanımda hissediyorum. O yel yanağıma değdiğinde yavruma dokunmuş gibi oluyorum sanki. O yarım saatlik bir süre bile o kadar iyi geliyor ki.
İnsanlar sizi mutlu görmek isteyebilir ama şunu çok net anladım, kaybı yaşayan biziz ve kimse bizi tam anlamıyla anlamayacak kardeşim. Benimki 25 haftalık kocaman bebekti. Doğmadı diye yok sayıyor gibiler, eminim sizin kaybınız için de bu şekilde davranan çoktur. Moral vermeye çalışıyorlar güya ama, neyse siz sağlıklısınız, boşver üzülme tarzı yorumlar beni daha çok kızdırıyor ve üzüyor. Yahu çöp mü benim çocuğum diyesim geliyor. O da bir bireydi ve doğru şekilde anmalıyız. Psikoloğa gitmiştim, normal bir cenaze için rutininiz neyse bu bebek için de onu yapın demişti. Belki size de iyi gelir.
Bizi ancak bizler gibi “damdan düşenler” anlayacaktır. Bana yavrum için bağışta bulunmak, onun adına bir fidan dikmek gibi şeyler iyi geliyor. Ya da kuran okumak. Lohusalık sebebiyle henüz tam anlamıyla okuyamadım ama YouTube’dan açıp dinliyorum mesela (davut kaya’nın okuduğu versiyon bir harika).
Bir de belki tuhaf gelebilir, ama sonlandırma öncesi chat gpt’ye rastgele ayet söylemesini istemiştim, bir işaret arıyordum çünkü. Bana bunu yavruma olan sevgim ve merhametimden yaptığımı, suçlu hissedecek bir şey olmadığını söyledi. Bunu okumak çok iyi geldi. Ondan bu yana her gün ben yavrumla ilgili bir şeyler soruyorum, beni teselli edecek şeyler yazıyor, onları okumak bile beni iyi hissettiriyor. Belki size de faydası dokunur. Rabbim acınızı hafifletsin, yüreğinizi ferahlatsın inşallah 🙏🏻