R_busra49 Yemek yapiyodum şimdi birden bir başıma şiddetli bı ağrı attı ve işitme kaybı yaşadım yani sesler geliyordu ama azdı çınlama vardı kulağımda yaklaşık iki üç dakika sürdü baş ağrısı da beş dakika fln ama ilk defa böyle bişey yaşadım sizce ciddi bişey var mıdır 26 haftalığım
kimchikimdi R_busra49 Tansiyonunuz düşmüş olabilir, bende de 2 3 hafta boyunca devamlı oldu dinlenince gecti tekrar olmaya başlıyor gibi hissediyorum havalar da sıcak birde, çok geçmiş olsun dinlenin bol bol ve suyunuzu eksik etmeyin🎀
petronix R_busra49 Yani ciddi bişey de olabilir olmayabilirde bunu burdan değil hastaneye giderek anlarsınız. Evde ölçüm yapabilseydiniz tansiyondan olup olmadığını anlardınız ama oda yok. Tekrarlarsa acile gidin tansiyon düşüklüğü olabilir.
Nghnnklcc R_busra49 aynısı bana ilk haftalarda olurdu bişey görmez duymazdım çok fazla terlerdim tansiyon düşüklügü
mrp2023 R_busra49 bana çok yorulduğumda veya şekerim düştüğünde oluyor 5 dk sonra geçiyor ama ağzıma hemen bişeyler atıyorum gebelik önceside oluyordu doktor çantanda şeker gezdir diyordu
R_busra49 Cigulibinnaz tansiyon aletim bozuk bakamadım acaba tansiyondan mi oldu sabahtan beri bişey yiyememistim bişeyler atistirdim sonra yemek yapmaya başladım etkisi var mıdır onun ama aç değildim sonuçta bişeyler yedim sonta kalktım
R_busra49 petronix tansiyon yüksekliği değil mi yüksek olmasında bu haftalar gebelik tansiyonu çok önemli
Nghnnklcc Sudee01 evet 9 dan yukarı çıkmıyor normal zamanda onun altına düşünce bayılma belirtileri çıkıyor havalar çok sıcaksa oluyor
petronix R_busra49 Bende 27 haftalık hamileyim tansiyon yüksekliğim var yüksek olunca gözlerim ağrıyor çarpıntım oluyor boynum ağrıyor sizin inşallah değildir. Bi eczaneye gidip ölçtürün bence acile gidemicekseniz şuan. Dinlenin bir ayran için yada açsanız yemek yiyin hafif kendinizi gözlemleyin düşük de zararlı yüksekde ise gebelik zehirlenmesi olabiliyor.
Biyiklikedi R_busra49 Çok geçmiş olsun. Tansiyondan ziyade şeker büyük ihtimalle. Çünkü bende yaşıyorum genelde açlık şekerim düşünce. Sizde bir şey yemediğinizi söylediniz. Öncelikle beslenmenize dikkar etmeniz gerekiyor. Bir daha böyle bir durumda hurma yada kesme şeker yeyin ( hemşiremin önerisi) ve ayran için. Umarım yaşamazsınız bir daha.
R_busra49 Biyiklikedi sonrasında ölçtüm gayet iyiydi 11/ 7 akşam uyumadan ölçtüm 11/6 şeker miydi acaba sabah yine baş agrisiyla uyandım baş ağrısı gebelikte çok ciddi deniliyor ama ayaklarda şişlik görme bozukluğu da eşlik edince baya sorun oluyor hiçbiri yok sadece baş ağrısı var bı de dün ilk defa yaşadığım şey inşallah bu daha yaşamam eğer olursa doktora mutlaka gidicm
Biyiklikedi R_busra49 Mutlaka gidin evet, ben hastane kontrolüne otobüsle gitmiştim bir kere. Gitmeden de simit yedim hatta. Otobüsten indiğim gibi kendimi zor attım yere şekerim düşmüştü belli. Şimdi sürekli şekerli bir şeyler bulunduruyorum yanımda.
mrp2023 R_busra49 ani hareketlerden kaçının yataktan veya oturduğunuz yerden bi anda kalkmayın sık sık oluyorsada doktorunuza yinede bilgi verin belki kan değerlerinize bakar
R_busra49 mrp2023 biraz istemsizce önceden alıştığımla ani hareketletim var hızlı hareketlerim ama bu şekere veyaa tansiyona etki eder mi
R_busra49 Biyiklikedi baş ağrısı oluyor arada gün içi bugün dikkat ettim meyve güzel kahvaltı atıştırma yemek ama yinede bugün vardı hafif baş ağrım bı de uyku hali var uykuda eşlik etmeye başladı