bence isimden vazgeçmeyin. bende hamileliğim boyunca hep kızımı Neva diye sevdim, hep herkese Neva diye bahsettim. sonrasında canım egeli ailem dalga geçtiler, Neva nasıl isim ne var diyemiyormuş gibi dediler. sonrasında instagram da Eva Neva muhabbeti başladı. Son 1 ay kala isim aradım ama hiç bir isim içime sinmedi çünkü aylarca karnımı Neva diye sevdim o isimle bir bağ kurdum. doğum yaptım ismini Neva koyduk ama çevredekilerin yorumları beynimden çıkmıyordu. ağır lohusa depresyonuna girdim ismine taktım. eşim listemdeki hiç bir ismi beğenmedi (Beren de vardı listede). Doğa, Duru, Gökçe gibi isimleri beğeniyordum ama yurt dışında yaşadığımız için söylenmesi zor isimlerdi o yüzden Neva ya yakın Sena olsun dedik 7-8 ay Sena diye seslendik.. bebeğimle aramdaki bağ koptu resmen başkasının bebeğini getirip vermişler gibi hissediyordum. benim bebeğim Neva ydı Sena değil. aylarca çevremizdeki herkes Sena dedi ama onlar Sena dedikçe benim içim bir tuhaf oluyordu. baktık olmuyor tekrar Neva ismine döndük (zaten nüfusda da Neva olarak kayıtlıydı). burda çoğu kişi saçma buldu yaşadığım durumu. fakat her insan farklı bazıları hiç takmaz bazıları çok takar böyle şeyleri. demem o ki, 3 ay Asel Parla demişsiniz ve bebeğinizle o isimle bağ kurmuşsunuz. şimdi son dakika Beren olarak değiştirseniz, tekrar alışmaya çalışmak çok çok uzun sürüyor inanın bana. dışarda başkasında Asel veya Parla duyunca içiniz acıyacak. kızımın ismiydi diyeceksiniz. ben yaşadığım tecrübeyi sizinle paylaşmak istedim. yine de siz bilirsiniz tabi🤍