halitefe Denizz43 yahu olmasada net görmek için bakabilir sakıncalı bir durum değil bunu anlatmaya çalışıyorum doktorlardan daha mı iyi biliyorsunuz çok ilginç vajinal muayene canavarca bişey değil bir muayene çeşidi karından muayene kadar düz ve normal zararsız
Duygu027 Zara0 ben 7 haftalıkken kanamam oldu. Ondan sebep gittim. Çok küçük olmasına rağmen sorun yaşamadım
Duygu027 Zara0 benim kanamam vardı. 1 düşük yaşadım önceden ama sorun yaşamadım. Bence tanıdığınızın bebeği başka bir şeyden düşmüştür.
Zara0 Esma006 Accountant Duygu027 halitefe gunesveguney 2boysmotherr Duygu027 ola bilir ama doktorun sert bir şekilde yaptığı için canını acıtmış normale göre daha sert davranmış. öyle olduğunu idda ediyor ultrason doktorundan çıkmış kendi doktoruna gitmiş cevaplara göre bebeğin gayet iyi olduğunu söylemiş doktordan çıkar çıkmaz kanaması başlamış doktorun artık çocuğu almalıyız zarar görmüş yerinden ayrılmış demiş bende bu durumdan sonra tedirginim. Ben hiç yaptırdım mı ? Evet yaptırdım ama ince davrandıkları için bir sorun olmağını düşünüyorum
Duygu027 Denizz43 o hamileliğe göre değişiyor. Benim ilk gebeliğimde bakmadılar. Kalbi durdu. 2.'de kanamam oldu 1 kere bakıldı. Şuan 31 haftalığım
Esma006 Zara0 ilk başlarda doktor karından goremezse keseyi bebeği kalp atışını vs bazı annelerimizin karın katmani çok olduğundan yağlı vs olduğundan zor görünüyor 5 haftalıkken fln doktorda uygun görürse alttan vajina muayenesi yapıyor 8.hafta da vs iki aylıkken de karından görülür yani randevu verme şekline de bağlı o aylarda genellikle ayda bir çağırıyor en fazla iki kere bakar sıkıntı olmadığı sürece
gunesveguney Zara0 ilk hamile olduğum zamanlar 8. Haftaya kadar yapıldı sonrasında karından rahat göründüğü için vajinal ultrasona gerek duyulmadı hiç ama bebek rahat gözükmüyorsa kalp atışı tam duyulmuyorsa falan yine yapılıyor sanırım bir süre daha ama genelde 8 den sonra çok gerek kalmıyor sanırım.Çocuğa bir zararı yok olsa zaten en başta doktor yapmaz 😊 vajina girişinden rahme kadar bir vajinal yolu var ultrason cihazı o vajinadan rahme giden yola sokuluyor aynı şekilde cinsel ilişkide de vajinadan girdiği an rahme direkt ulaşmıyor.rahim ağzı hamilelikte zaten kapanıyor bebekte rahmin içinde kesenin içinde o sebeple baya korunaklı yani çok şükür 😊 Bir zararı olsa doktorlar zaten söylüyor kendileri de yapmazdı zaten canım.
Nioli Zara0 ilk 12 haftada yapıldı. Sonra da 26-28-30 haftalarda her kontrolde serviks kısalığına bakmak için yapıldı
Minnakminik Benim rahimde ters maalesef, mecburen vajinal bakılıyor, başka türlü görüntüleme yapılamıyor.
3_bebelianne Zara0 üç gebelik geçirdim genital ultrason olmadı ama gereken durumlarda doktor yapıyormuş öyle duydum
DogaMom Zara0 33 haftadayım her gittiğimde vajinal ultrason ile bakılıyor çünkü rahim ağzı yetmezliğim var. Vajinal ultrasona ön yargı ile bakılıyor oldukça saçma bir durum bakılmadığında oluşabilecek problemler daha fazla.
plajterligi Zara0 ilk kontrole erken gittiğim için 4+5 te baktı, 30+0 da servikal uzunluğu kontrol etmek amaçlı baktı
cerengeredeli Zara0 33 deyim şuan rahim uzunluguna falan bakmak için yapıyor hala. 9. Haftaya kadar yapmıştı ilk zamanlar
2boysmotherr Zara0 onun yüzünden çocugun düşmesi filan bunlar yanlış bilgi ya öyle bişeyin olması mümkünmü saglıksız bi genelik onu zaten oturdugu yerde bile düşürürdü ki vajinal baktıklarında tutupta bebege değicek kadar sokmuyolar imkan yok normal gayet bakıyolar yani 12. Haftamdayım bunda 3 kere vajinal bakıldı gerek görüldüğü için ilk oğlumdada bakmamışlardı hiç baksalarda sorun olurmuydu hayır bu kadar kulaktan dolma bilgilerle kendinizi kodlamayın doğruluk payı hiç yok çünkü🤦🏻♀️
DogaLina_ Zara0 ilk 3 ay vajinal ultrason muayenesi oldum. 30 haftanin ustundeykende gelen sizinti sebebiyle bi kez daha vajinal muyane oldum. Sorun yasamadim.
halitefe Zara0 anlamak istemediğiniz kısım sert bile olsa vajinal muayene ile bebek zarar görmez zarar görecek olsa ilişki esnasında zarar görür bebek nerede görüntü alınan kısım nerede anlamamakta o kadar ısrar ediyorsunuz ki siz vajinal muayene gerekse bile yaptırmayın bence sonra doktora envai çeşit laf edip sorun çıkaracaksınız belli ki
Esma006 Zara0 o şans işi nasıl diyim yani çevremde birinde oldu arkadaşım alttan bakittiktan ertesi günü düşük yaptı yani Allah’ın bileceği iş ya vakti zamanı var o sebepten olmaz yani