Angel19 Kişisel deneyimime göre cevaplıyorum: hamileğinizde ne kadar hareketsiz kalırsanız bu vücut ağrıları ve rahatsızlıklar o kadar çok oluyor hatta erken başlıyor. Kas kütleniz veya gücünüz azsa normal olarak vücudun ağırlık merkezini ve hormonlarını komple değiştiren hamilelik vücutta böyle ağrılar ve konforsuzluklar yaratıyor. İlla yoğun spor yapmak elbette şart değil ancak en basitinden günde en az 30 dk yürüyüş yapıp hamileliğe uygun pilates hareketleri - o da olamıyorsa günde 10-15 dk esneme yapmak (youtube hamileler için doğuma hazırlayan videolarla dolu) kesinlikle bunları yaşamamanızı ya da en azından artık doğuma az bir süre kala yaşamanızı sağlıyor.
Hamileliğimin başından beri hergün düzenli hareket ediyorum şu an 38. haftadayım hala ağrım sızım yok, bebek büyüdüğü için hareketlerini çok hissediyorum ve basınç yaratıyo içerde bu doğru ama ağrım hiç olmuyor, hala yataktan yardımsız kalkabiliyorum, ayakkabımı bağlayabiliyorum, ev temizliği dahil her işimi yapabiliyorum. Ama tabi bunlar risksiz bir hamileliğiniz varsa mümkün yoksa elbette hamileliği hareketsiz geçirmek zorunda kalan bir sürü kadın da var.