biranneadayi1 Kızlar bi şey merak ediyorum Rahim ağzı uzunluğu kısa olanlar serklaj dikişleri çıkarıldıktan sonra normal doğum yaptıklarında süreç nasıl ilerledi? Yani o bölgenin kısa oluşu , daha rahat ve hızlı bi doğuma neden olur mu?
Tuba123456___ biranneadayi1 tam tersi uzun sure dıkıs ve progestesn kullandığım için 34 haftada alında 37 haftada zorla dogdu sıpam
3_bebelianne biranneadayi1 Ablam hep serklaj oldu hepte sezeryan doğum yaptı normalde nasıl benim bilgim yok ama erken doğum yaptı maalesef hep
Efsunib biranneadayi1 aslında rahat oluyor demeyelimde çabuk doğum oluyor diyelim 2 buçukta suyum geldi 6 buçukta 3 parmak açıklıkla doğum oldu ebe bana 1 gün sürer demişti ama sadece 4 saat sürdü.sancılar düzenli değildi yani nasıl diyeyim 2 dakikada bir 4 dakikada bir değildi bir bakıyordum 2 dakika sonra sancı giriyor bir bakıyordum 4 sonra 1 dakika ama erken doğdu saatlerce sürmedi
Redpepper Bende serklaj yoktu sınırdaydı ve hep yattım, doğumum çok kolay oldu evet. Yani 3 saatte falan toplam doğurdum :)
MaviNur25 Redpepper 31den 34 haftalıga kdr servikalım 25di benim sonrasında 2cm acıklıgım oldugunu öğrendim 1 haftadır yatıyorum 35+3üm 😓 kolay olur mu acaba doğum doktorlar zaten hemen hissediyor basını cok asagıda hep yatıyprum birşey olmasın diye ama bi onkdrda tedirginim erken diye 😢
Mybabyyyyy1 Redpepper Kaçıncı haftadan itibaren yattınız acaba ? Suan bende de serklaj yok fakat yatıyorum . Bu süreci nasıl atlattınız acaba ?yardımcı olabilir misiniz
Redpepper MaviNur25 37 yi görürsen zaten sıkıntı olmaz ama yine iyi gelmişsiniz, korkmayın zaten o ne zaman gelecekse nasip odur, stres yaptıkça da kötü etkiler. Bol su için, ayağa kalkmamaya çalışın. Allahın izniyle 37 yi görürsünüz inşallah. Açıklık var zaten doğumunuz da muhtemelen kolay olacaktır
Cucuuu Redpepper kaçıncı haftanızda doğum yaptınız. Bende 25. Haftamdan beri yatıyorum 34 oldum şimdi. Bu haftadan sonra biraz yürüyüş yapabilirsin dedi ama yine de korkuyorum. 11 mm rahim ağzım ve serklajımda yok
Redpepper Cucuuu 34 ilk atlatılması gereken sınır ya ondan demiştir ama fazla abartmayın yine de ben 37+3 de doğum yaptım, 37 yi görünce doktor yürü dedi 2 gün yürüdüm ertesi gün doğurdum 😂
Mybabyyyyy1 Cucuuu Yaaa Cucuuu Benimde serklajım yok ve 22 haftalık hamileyim ve riski olduğum ıcın doktor yatış verdi acaba siz 9/10 haftayı nasıl atlattınız neler yaptınız ? Öneriniz var mıdır
Cucuuu biranneadayi1 25. Haftamda hastaneye yatışım yapıldı 2 hafta kaldım sonra taburcu oldum. Evde annem ve kayınvalidem baktı bir tek yemek ve tuvalet ihtiyacım için kalktım. İlaçlarımı hep düzenli kullandım mutlaka 3 litre su içtim ve kabız olmamaya gayret gösterdim. Kafamı dağıtıcak hep bi uğraş buldum kendime sıkılmayayım diye çünkü streste etkili oluyordu kasılmaya ve sancı girmesine. Böylece sağ salim 34 e ulaştık bakalım gerisi de Rabbime emanet 😊
Redpepper Mybabyyyyy1 20. Haftadan itibaren yattım, progestan kullandım son trimesterda ciğer geliştirixi yapıldı nolur nolmaz diye. Yemek tuvalet gibi ihtiyaçlar dışında kalkmadım, bu şekilde geçti
Cucuuu Mybabyyyyy1 genel olarak yattım diyebilirim. Hastane harici dışarı çıkmadım. Kayınvalidemde ve annemde kaldım dönüşümlü olarak. Suyum bile ayağıma geliyordu öyle diyim. İnanın zorlu bir süreç Allah kolaylıkla geçirmenizi nasip etsin 🌸🌸