Herkese merhabalar hayırlı bayramlar 🤍
Çok şükür 41. Haftada kızımıza kavuştuk 🥹 1 Haziran gecesi sancılarım gelmeye başladı. O gün tam 41 haftalık oluyorduk. Kadın doğum acilde kontrolüm vardı normalde de. Çok sık değildi kasıklarıma belime ağrılar giriyor büyük tuvaletim var hissi vardı. Eşimde biraz yürüdük merdiven çıktık. Sonrasında sıcak bi duş aldım. Katı yemeden karnımı doyurdum. Son kez aynada kızımla aynı bedende fotoğrafımızı çektim. Eşyalarımızı kontrol edip alıp hastaneye gittik. Ultrasonda bakıldı, alttan muayene edildi 1-1.5 cm açıklığım vardı. Daha önce Buda yoktu. Nst çekildi. Nst sancılarım 60 ı görüyordu. Yatısım yapıldı. Sancı odasına alındım. Tek kişilikti pilates topu duş alınan temiz bi banyosu vardı. İlk yalnızdım bana müsaitlik durumuna göre alırız eşini dediler. Pazar günü olduğu için çok şükür sakindi ve eşimi aldılar. Gündüz 15.30 da yatısım yapıldı. Eşim biraz durduktan sonra görümcem yani refakatçim geldi o yanımda durdu ara ara görümcem çıkıyor eşim geliyordu yanıma. Düzenli şekilde kasılmalarım arttı açıklığım geldi. Beni tek zorlayan fıtık. Fıtığım var ve bacağıma çok vurdu hala daha da var biraz fıtık ağrısı. Gelelim sancı çektiğim yerdeki ebelerin yaklaşımı. O kadar iyilerdi ki hep olumlu konuştular açıklığımda düzenli artınca her nst de muayene de rahatlattı konuştu sohbet etti. Anne olmanın kutsallığından kucağıma aldığımda tüm bunları unutacağımdan bahsettiler gerçekten özelde yapsam bu kadar olur muydu bilmiyorum.. ki kendimde sağlık personeli olarak böyle bir yaklaşım beklemiyordum daha doğrusu bu kadar pozitif yaklaşım beklemiyordum insanız ister istemez yüzümüz asılır bir yerde. Gece 1 gibi benim artık açıklığım 7 -7.5 cm di. Doğum yapacağım yere aldılar orası da aynı tek kişilik kimseyi görmüyorsun tek fark yanıma kimseyi almadılar bu sefer. Doktor baktı ebeler sürekli kontrol etti. Doğum masamı beni hazırladıklar. Son saate gelmiştik artık. Dediğim gibi benim fıtığım olduğu için beni zorlayan oydu. Benden ıkınmamı istediler yapabildiğim kadar ıkındım artık çok yaklaşmıştık ama fıtığım o kadar kötü etkiledi ki dermanım kalmamıştı eşimi aldılar yanıma. Bana çok destek oldu gerçekten eş seçimi o kadar önemli ki. Yaklaşık 30 40 dk bayağı uğraştık ebeler geldi hep onlarda destek oldular konuştular. Kızımın kafası geldi tam cıkamadı geçirdiğim bi enfeksiyon orada engel olarak takıldı. Ben ıkındıkca yırtılmaya başladı. Doktor muayene ederken daha da yırtılacak diye söyleyince dedim artık siz kesin benim ne ıkınmaya gücüm kaldı ne de bu şekilde yırtılacağına siz kesin. Eşimi odanın kapalı bölümüne aldılar. Doktorum uyusturdu iğne yaptı. Bana desteğini asla unutamayacağım Kübra ebe yanıma çıktı. Ikın dediler nefes aldım sancı geldi ve ıkındım kalan gücümle kızımın kafası çıktı. Ama 2.ciye o kadar güçlü ıkınamadım. Kübra ebe sen yapabildiğini yap ben ittiricem dedi dediğini yaptım ve kızım artık kucağımda bana bakıyordu boncuk gözlüm 🥹 tarih 02.06.2025 saat 02.40 dı 🤍 hep korkardım bastırırlarsa nasıl olacak diye asla acımadı. Kızımla koklaştık onu aldılar dikişlerime geçildi o kızımın gecemediği enfeksiyondan kalan yer de temizlendi. Hiç hissetmedim dikişleri doktor gerçekten çok özenli attı. Orada dikiş bitince kilot bez giydirdiler. O sıra eşimden meyve suyu tatlı tuzlu bir şeyler istemişler benim için eşim dikiş atılırken onları almış gelmiş. Dikiş bitip ortalık toparlanınca kızımızı kucağıma verdiler emzirmem için o sırada eşimi aldılar içeri. Çok çok güzeldi. Eşim bi yarım saat kaldı bana aldıklarını yedirdi. Sonra kızımızı emzirdim. Eşim çıktı görümcem geldi üstümü giydirdi. 1 saat kadar daha bekledik doktor yan odada ultrason yaptı alttan dikişlere baktı muayene etti. Ayakta gittim bu arada yürüyerek. Sonra odamıza çıktık. Şansımıza tek kişilik oda verdiler. 1 gece kaldık ertesi gün çıkardılar. Servis de çok iyiydi. Her ne kadar negatif gibi gözüksede aslında tek olumsuz olan fıtık ve geçirdiğim enfeksiyondan kızımın başının tam çıkmadığı yer ama hastanedeki doktor ebe yaklaşımları onları bile unutturdu ki en önemlisi doğum başlayana kadar sonrasında eşimi yanıma almalarıydı. Şimdi çok rahatım dikişlerden oturup kalkmak illaki zor olacak. Ama o kadar da sancılı değil çok şükür kızımın altını değiştiriyorum üstünü giydirebiliyorum. Emzirebiliyorum. Ki zaten kucağıma aldığımdan beri kızımı tüm herşey geçti kokusu dünyalara bedel Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah 🙏🏽 Konya şehir hastanesini tercih edecek olanlar düşünenler benim böyleydi tekrar doğum yapsam tekrar burayı tercih ederim o kadar çok memnun kaldım tek bir olumsuz bir şey diyemem😌 merak ettikleriniz var ise cevaplarım🫶🏽 Tekrardan iyi bayramlar 🤍