Seymaklcc Merhaba kızlar 2 kez düsük yaptım , kürtaj ardından hamile kaldım. Sürekli kontrole gitmek istiyorum, doktor 1 ayda bir çağırıyor fakat içim hiç rahat etmiyor hep bişey varmış gibime geliyor. Böyle durumda olup strestini yönetebilen var mı :(
Kikiriki Seymaklcc merhaba benim ilk gebeliğim şu an 21. Haftadayım bende malesef sizin gibi hareketleri hissedene kadar 10 günde bir bahaneyle doktora gidiyordum içimdeki vesvese bitmiyordu ya bi eşey olacak korkusu malesef dediğim gibi hareket hissedene kadar sürdü bu :(
Pamuksekercim Seymaklcc alalh analı babalı büyütsun ins cnm benim sağ salim kucaginiza almayi nasip etsin ins bende geçen sene düşük yaptım şimdi tekrardan hamileyim korkuyorum ama bişi olucak diye 10 gün snr kontrole gel dedi doktor
Guzelanne56 Seymaklcc ya bunu yaşamayan hamile yoktur diye düşünüyorum hele ki geçmiş tecrübesi kötü olan anneler daha sık gidiyor, ben doktoruma kontrole gidiyorum on gün kontrol hakkım oluyordu ya başka bir doktora daha gidiyordum aynı hastane içerisinde sonra canım sıkıldı karnım ağrıyor diye gidiyordum. Ya o kadar evhamlı bir insandım ki Bodrum’a beş günlüğüne tatile gittik bana sıkıntı bastı akşam altıda özel muayeneden doktoru aradık doktora muayenehanesini açtırdık gittim bebegimi gördüm 2022 parasıyla da 1500 verdik ne bileyim ben o kadar pahalı şu an ise yedi 8000 Lirası gibi bir şey yani bir de beş gün öncesine kendi doktoruma gitmiştim zaten. Oradan memlekete geçtik memlekete geçeli 4.05 gün oluyordu grev varmış doktorlar yok ben başladım çocuğumu görmek istiyorum demeye köyden merkeze tam beş saatlik yol yaşadık gittim acile çocuğu gördüm geldim
3_bebelianne Seymaklcc Tek doktora gitme o zaman iki doktor takipli ol hem sonunda birini seçersin ben hep öyle yaptım🙈
Seymaklcc Kikiriki evet gerçekten gitmemek için zor duruyorumm sık ultrason zararlı diye de gidemiyorum korkup ama içim içimi yiyor
Seymaklcc Pamuksekercim amin inşallah canımm sağsalim alırız inşallah kucağımıza. Çok iyi anlıyorum ya kontrole gittikten 3-4 gün sonra bişey olur mu acaba diye boşu boşuna streste sokuyorum kendimi, inşallah yönetebiliriz bu durumu
Seymaklcc Guzelanne56 çok iyi anlıyorum evet kalbi durmuştu ikinci bebeğimin kötü bişey olursa anlayamam diye gitmek istiyorum sürekli ama yapabilecek bişeyim olmadığınında farkındayım. Sadece strestimin geçmesini istediğim için gidiyorum. Çok sık ultrasona girmekte iyi değilmiş diye duydum, öyle mi sizcede?
Seymaklcc 3_bebelianne çok evhamlıyım ikisi farklı birşeyler derse diye gitmekte istemiyorum kendi doktoruma da güveniyorum, bide kan sulandırıcı iğnede kullanıyorum ekstra evham var
Kikiriki Seymaklcc doktorum hiçbir zararı yok demişti bana ses dalgası bebeği etkilemez dedi bende rahat rahat gittim 🤣
Pamuksekercim Seymaklcc amin ins cnm bide ben şeker hastasıyım üç aylik şekerim yüksek çıktı doktor yasak demişti bı baktım hamile kaldım şimdi şeker ölçüp 10 gün snr kontrole gidicem
Guzelanne56 Seymaklcc benim ilk bebeğim de ondan 2:30 ay sonra vefat etti sonradan yeniden anne oldum hamileyken çok sık ultrasona yürüyordum çünkü erken doğum riskim vardı düşük riskim vardı aynı gün içinde 3.04 defa girmek zorunda kalmıştım çok şükür bebeğim sağlıklı bir olumsuzluğu yaşamadık doktorumuza söylediğimde doktor Ultrason radyasyon yok denecek kadar az olduğunu o yüzden bir zararı olmayacağını istersen 100 kere gir demişti. Maalesef geçmişte gecmıstekı kötü tecrübeler bızlerı olumsuz etkılıyor bu da kaçınılmaz panık yaratıyor. Maksat bebeğimizi görüp sağlıklı olduğunu bilip canlı görmek ama emin ol hareketlerini hissettikten sonra doktora gitmeyeceksin çünkü bebeğin içeride iyi olduğunu bileceksin harekini hissetmeden önce bu sefer diyorsun ki acaba kalbi atıyor mu ama hareketten sonra zaten o bebeğin iyi olduğunu bılıyorsn
mrp2023 Seymaklcc riskli gebeliklerde 2 haftada bir ultrasona çağırıyorlar zararlı olsa çağırmazlar bence 2 haftada bir git eğer için rahat edicekse
sadbut Seymaklcc icin rahat edicekse git canım ben gittim valla acık acık soyluyordumda özele gidersem, devlete gidersemde basım cok agrıyor kasılmam cok var diyordum icim rahat ediyordu o stresi cekmektense gidebildiğinde git zaten hareketleri hissetmeye baslayınca rahatlayacaksın eve doppler ultrason almıstım 500 tlye 14. Haftadan sonra onla dinledim hafif hafif içim panik oldukca bana cok iyi geldi kendi doktoruma sormustum günde bi kere 1 dakika dinlersen zararı olmaz gayette kullanabilirsin demişti belki öylede yapabilirsin o hissi cok iyi biliyorum insan nefes alamıyor sanki bişey mi oldu iyi mi bişey mi olucak diye🌸💕🥰
Seymaklcc sadbut bende hep randevularımı 1 ay alıp daha erken gidiyorum hareketlerini hissedene kadar böyle olcak sanırım tek değilmişimm çevremdekiler çok kızıyor bana çünkü 😍🥹❤️
sadbut Seymaklcc ayrıca gidip sormustum surekli ultrasonların zararı varmı diye doktorda demişti ki eskidendi o tı yeni makineler zararlı özellikleri azaltılmıs bebege zarar vermeyen radyasyonu alınmış makineler bi problem olmaz istediğinde gel demişti
Seymaklcc sadbut birkaç doktoru dinledim otizime sebep oluyor dedi fakat ona bakarsak telefonda da çok radyasyon var
Tazeanne1825 Seymaklcc bende ilk hamileliğimde kürtaj olmak zorunda kalmıştım.Şimdi 12 haftalık olmama rağmen o stresi asla yönetemiyorum.10 günde bir doktora gidiyorum.Her kontrol öncesi de aşırı stres yapıyorum hatta son kontrolümde doktoruma bahsettim stresimi yönetemiyorum elimde olmuyor vs diye.Psikolojik olarak destek almanı önerdi ama ilaç verirse kesinlikle kullanmanı istemiyorum dedi.Umarım üstesinden gelebiliriz.
Seymaklcc Tazeanne1825 bende 12 haftalığım umarım sağsalim alırız kucağımıza❤️ Gitmekte çözüm olmuyor bazen 3-4 gün sonra yine evham yapıyoruz, kafamızda sürekli bu durum psikolojik destektede aynı şekil olacak gibime geliyor inşallah atlatırız 🥲
Tazeanne1825 Seymaklcc aynıyız o zaman 🫶 ben de bir etkisinin olmayacağını düşündüğüm için şu an bir girişimde bulunmadım destek için.Çünkü her şeyin farkındayım ama o stres benden bağımsız ve ben engel olamıyorum umarım bir an önce hamilelik heyecanlı bir hal alır ve sağlıkla kucağımıza alırız 😂