MErhaba öncelikle herkese, ben bebişimi ısrarlı beklemelerimin sonuçsuz kalması sebebiyle 40+4 de sezaryen olarak doğurdum. İyi ki de doğurmuşum çünkü bebeğim kakasını yapmıştı. İlk serumunu dahi 25 yaşında almış biri olarak hiç ameliyathane vs tecrübem yoktu. Süreç beni geriyordu. En ince ayrıntısına kadar anlatacağım. Öncelikle odada hazırlandım, önlüğümü giydim bonemi taktım akabinde sedye ile almaya geldiler. Ameliyathaneye indik. Tüm personel güleryüzlüydü. İlk olarak el üzerinden damar yolum açıldı ve sanırım en net canımı yakan aşama buydu ve sonrasında da her yere takılması da cabası. Bunu takiben anestezi uzmanı geldi, beni kambur bir şekilde oturttular omzumu düşürmemi söylediler. O esnada anestezist arkadaş da omuzlarımdan tuttu ki doğrulmayayım, İğneyi uygulamadan önce soğutucu sprey sıktılar ki zaten her uygulama öncesi ne işlem yaptıklarını söylediler. Soğutucu spreyin ardından iğnenin girdiğini hissettim ve hafif acıdı ama zaten ilk başta lokal uyuşturuyorlar sonrasında epidurali yapıyorlar. İğne yapıldıktan sonra sedyeye uzandım ve karıncalanma elektriklenme hissiyle beraber ayağıma uyuşma hissi geldi. Ameliyathane çalışanları vücudumu batikonladılar, sondayı taktılar. Üzerimi örttüler ve doktoru çağırdılar. tam bebek çıkmadan önce göğsümde baskı hissedeceğimi söylediler bir kaç saniyeliğine nefesim kesildi gibi hissettim ki kızım doğdu:) benim operasyonuma devam ettikleri sırada bir yandan kızımın kontrolleri yapıldı çok şükür her şey yolundaydı. Kızım benden 20/25 dk kadar önce odaya gitti, beni de diktikten sonra çıkardılar. Odaya geçtikten sonra ebeler iki ya da üç serum taktılar bunlar rahim toplayıcı ve mide bulantısı içinmiş sanırım. Bir iki saat sonrasında ebe geldi, karnımı ovdu alttan kanamamı muayene etti zaten epidural etkisinde olduğum için hissetmedim. Ortalama beş saat sonra ise kalkıp yürüdüm, ilk doğrulma anında aşırı canım yanmadı açıkcası burada yazılanları okuyunca korktuğum bir andı. Hatta bunun öncesinde sondayı çıkardıklarında da anlamadım bile. Karnımı elimle destekleyerek yürüdüm, bu şekilde daha az canım yandı. Sonrası zaten bebekle tanışma uyuşma anlaşma. Benim bebeğimin ilk gece ağzından ve burnundan sarı akıntılar geldi ve çok ağladı. Bebekler anne karnında sudan içtikleri için bunu doğumdan sonra kimi bebek yutarak kimisi de bizimki gibi kusarak atarmış. Bu nedenle meme alırken hep burnu tıkandı ve çocuk memeyi tutamadı. Mama vermek başta aklımıza gelmedi ilk geceyi bir şekilde atlattık fakat akıntı devam edince ikinci gün doktor bey doğduğunda yapılan temizleme işlemini tekrar yaptı ve çocuk rahatladı. Fakat hem sütümün az gelmesi hem de ne içtiyse kustuğu için 3300 doğan kızım 3020 düştü maalesef. Röntgen de çekildi ve ciğerleri temiz çıkınca çıkışımız verildi. Gelelim tavsiyelere, ben sosyal medya annelerinden etkilenmişim ki 3 takım koymuştum sadece 1 tanesi alt üst takımdı diğerleri tulumdu. Yine 3-4 zıbın. Fakat bebeğim ilk kakasını ve sonraki kakalarını o kadar çok yaptı ki, koyduğum zıbınlar kıt kanaat yetti hatta müslin örtünün birini yıkayıp kuruttuk 😃 ayrıca tulum hiç kullanışlı olmadı çünkü doktor kontrolleri vs içşn geldiğinde her seferinde altını açtırdılar ve tulumu giydirip çıkartmak daha zor oldu. Yine aynı şekilde ilk doktor kontrolüme giderken de tulum giydirme gafletine düşmüşüm her doktor da altını açmamı söyledi ve oyalandık maalesef.
Sezaryen bandımı üçüncü günümde değiştirdim hastanede işlem yapıldı yine bu esnada hemşire karnımı ovdu ve benimde ara ara yapmamı söyledi ki akıntım artsın ve devam etsin. Hafif kambur yürüyerek ağrımı azaltabileceğimi söyledi, elimle destek olarak oturup kalkıyorum halen.
Şuan 4. Günümüzdeyiz ve birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Tüm gebe arkadaşlara bir avazda doğumlar ve acil şifalar diliyorum😍