Buraya bir gun pozitif dogum hikayemi yazmanin hayalini o kadar kurdum ve bunun icin o kadar dua ettim ki ve Allahim sana cok cok sukur o gun geldi❤️ Hamileligimin 32.haftasina kadar her sey yolundayken birden bire bebegimde gerilik olusmaya basladi, 1hafta, sonra 1 bucuk derken 2bucuk haftaya kadar geriledi. Kan sulandirici igne kullanmama ragmen damarlarimda direnc ve akim kaybi olmaya basladi, tansiyonum da normaldi ama pihtilasma egilimim var sanirim bu sebeple de gerilik olustu. Doktorum risk almayi sevmeyen bir doktor oldugu icin her hafta kontrole 3gunde 1 de nst’ye cagirarak isini saglama aldi ve normalde 38.haftada planladigimiz sezaryeni gerilik nedeniyle 36+6 gune planladi. Ayrica bebegimin bagirsaginda 10mm’lik bir genisleme vardi dogduktan sonra kaka yapamazsa vs bir suru kotu senaryoyla yuz yuze kaldim ve hamileligimin son 1 ayi uzulerek ve stres icinde gecti. Panik atagim ve anksiyetem sebepli cok zor zamanlar yasadim ozellikle dogum yaklastikca stresim katlanarak artti ve dun sabah 8.30’da yatisim yapildi. İlk dogumumda spinal anesteziden dolayi sorun yasadigim icin anestezi uzmaniyla ortak karar vererek genel anesteziye karar verildi. Endiselerim coktu cunku genel anesteziyle olan dogumlardan sonra sıkıntı ve agri yasayan cok olumsuz hikaye okumustum. Doguma binbir dualar esliginde,korkuyla girdim bebegimin kuveze girme ihtimali de vardi. Oncelikle hem doktorum hem de ameliyathane ekibi cok yardimci oldu ben korkudan tir titrerken surekli bana guc verdiler, her seyin guzel gececeginden bahsettiler. Genel anestezide sondayi uyutmadan once takiyorlar daha once cok acili bir islem vs diye okudugum icin biraz endiseliydim ama asama asama anlatarak sonda takildi sadece hafif bir baski hissi disinda hicbir aci hissetmedim asla korktugum gibi olmadi. Daha sonra butun hazirliklar tamamlandiktan sonra anestezi uzmani basimi oksayarak simdi seni uyutacagim ve uyandiginda bebegine kavusmus olacaksin diyerek beni uyuttu. Uyanmam cok kolay oldu hatta bekleme odasinda degil ameliyathanede uyandim hickimse beklemiyormus herkes sasirdi bu kadar ayik uyanmama. Ameliyathaneden odaya cikarken esim kapinin onunde beni bekliyordu ilk sordugum soru bebegimiz nerede oldu ve esim odada seni bekliyor diyince dunyalar benim oldu. Bebegimiz biraz kucuk dogdu 37.haftada 35 haftayla uyumlu 2420gr dogdu ama cok sukur kuveze girmedi. Cok sukur kakasini da yapti ve beklenen kotu senaryolar gerceklesmedi bin sukur. Kanama kontrolunden ve ilk kalkistan da cok korkuyordum cunku genel anestezi sonrasi onun da cok korkunc oldugunu soyluyordu herkes. Ne kanama kontrolunde karnima bastirdiklarinda ne de ilk kalkis inanilmaz zor ve katlanilamayacak buyuklukte acilar degildi. Evet ameliyat biraz zorlu bir surec sonrasinda aci,agri vs oluyor ama cok zorda kalmadikca agri kesici bile talep etmedim disimi sıktım. Ve cok sukur bugun taburcu olduk doktorum git bayramini evde gecir dedi dunyalar bir kez daha bizim oldu☺️ Simdi var gucumle ve gayretimle minnak kuzuma bir an once kilo aldirip toparlama derdindeyim agrim, sizim var ama yine de kesinlikle dayanilamayacak boyutlarda degil. Her seye bin sukur, dualarinda bana yer veren, iyi dileklerini ileten gonderen herkesten Allah razi olsun ve korkan, endiselenen anneler korkmayin, stres yapmayin biz kadinlar yaradilisimiz geregi gercekten cok gucluyuz. Allah o gucu veriyor, duanizi ve inancinizi asla eksik etmeyin. Hepinize bebeklerine sag salim kavusmanizi diliyorum uzun uzun yazdim umarim sıkmamısımdır ama surecle ilgili merak ettikleriniz olursa cevaplarim. Yeter ki icinize bir nebze olsa rahatlik gelsin, benim o kadar ihtiyacim vardii ki sizi cok iyi anlayabiliyorum. Saglikla kavusun yavrulariniza ve kendinize guvenin. Bir nebze de olsa size cesaret verebildiysem ne mutlu bana. Allah yar ve yardimciniz olsun🫂❤️