Size 2 gündür yaşadıklarımı özet geçip hayatınızın bir yerine not etmenizi istiyorum..
Eşimin akrabası kadın doğum uzmanı özel bir hastanede, ücretsiz şekilde hamile kaldığım günden beridir takibimi yapıyor testlerimi vs devlet hastanesine yaptırıyorum. 16. Haftamda bebeğin toplanmasını farkettim ama ben bebeğin poposu ve başı sandım meğer kasılmaymış, detaylı ultrasonda rahim kısalığından şüphelendiler 30 mm gibi bir şeydi sanırım sonra ben ablama söyledim beni hemen çağırdı ölçüm yaptı ve 25 mm çıktı ve ben artık erken doğum riski taşıyan bir anne oldum, yatmam gerektiğini hiç bir iş yapmamam gerektiğini söyledi ve hepinizin bildiği erken doğumu önleyen ilaçlardan verdi bende düzenli kullanmaya başladım. 3-4 gün sonra pıhtılı bi kanamam oldu ve ben devlet hastanesine acile gittim hemen yatış verildi normalde 25 mm olan rahim o gün rapora 21 mm yazılmıştı yatışımın olduğu gece kan uyuşmazlığı iğnesi vuruldum ertesi günde perinatoloji tarafından kontrolum yapıldı ve 32 mm çıktı doktor bana seni kim ölçtü dedi :) 1 gün daha takip edilip eve gönderildim. O günden bu güne kum döktüm pembe kanamam oldu vs derken bebekte bende iyiydik ve rahim ağzı 35 mm oldu.. ta ki ..
3 gün öncesine kadar minicik bir pıhtı düşürdüm üstüne pembe lekelenmem oldu hemen ablama yazdım oda taze kırmızı kan olmadığı sürece gitmene gerek yok dedi ama anne yüreği bide ilk gebeliğim içim içimi yedi acile gittim bu gece rahim ağzım ölçüldü ve bana bi değer verilmeden huni olduğunu çok kısaldığını bebeğin kafasının aşağıda baskı yaptığını açıklığımın olmadığını ama olabileceğini söyledi evet bebeğim 26. Haftadan beridir kafası aşağıdaydı ama ben 50 kere kontrol edildim hiç bir risk söylemedi doktorlar, yatış yapmam gerektiğini ama yenidoğan yoğun bakımda yer olunmadığı olası doğum olursa başka hastaneye sevkimin yapılacağı ve ambulansta giderken sarsıntıda bebeğimin etkileneceğini vs vs söylediler yatışı kabul etmedim etmem için ısrar edercesine korkuttular doğum yapıcam sandım resmen. Ve başka hastaneye gittim, x hastaneden geldiğimi söyledim durumu anlattım yüzüme bakılmadan burda da yer yok denip gönderildim ve başka hastaneye geçtim hemen ölçüm yapıldı ve rahim ağzım 35 mm çıktı her şeyin iyi olduğunu sadece perinatolojinin takip etmesini istedi. Bebeğim o kadar etkilenmişti ki nstde nabzını kalbini duymak için 20 dakika uğraştılar. Siz siz olun eğer bir şeyler içinize sinmiyorsa kabul etmeyin, asla bir doktorla yetinmeyin. Anneler gerçekten her şeyi hissediyor hislerinize güvenin. Kendinizi asla kurmayın her şey iyi olacak deyin, stres yapmayın ilk önce kendinizi sonra bebeğinizi düşünün eğer mental olarak siz iyi değilseniz inanın bebekte iyi olmuyor.. ilaçlarınızı asla aksatmayın, iş yapmayın boşverin evinizi bok götürsün :))