13 Nisan da kocaeli şehir hastanesinde doğum yaptım.Bebeğimin kilo alımı durduğu için anne karnında riske atmamak adına doktorum 38+1 de doğumu başlatacağını söyledi. Benim zaten bütün hazırlıklarım tamdı ama biraz tedirgin oldum tabiki. İlk doğumum olduğu için de ekstra stres oldum. Doktorum sümeyye kanbay öztürk ilk baştan beri süreci o yönetti. Cumartesi günü sabah 9 da acilden giriş yaptım. Nst bakıldı , damar yolu açıldı ve Doğumhaneye götürüldüm. Sancı odası tek kişilik , temiz ,düzenli her şey var. (Plates topu spor matı , wc ) Lama yapılmadı, 2 kere çorba ,bisküvi ,hoşaf getirtildi. Mutlaka az az yiyin yoksa doğuma yakın enerjiniz kalmıyor , az az da su için dudaklarınız kuruyor. Hasta bakıcı önlük ve bez getiriyor onları giyiyorsunuz. Suni sancı alttan veriliyor. Hasta bezi yedek yanınıza almanızı tavsiye ederim. akıntı kanama ve lavabo ihtiyacı çok oluyor o sancıyla wc ye yetişemiyorsunuz, zaten doğum çantanızda da olsun mutlaka. İlk doğumum olduğu için açılmam çok zor oldu 6 ya kadar sancı çektim , alttan mauyene yapıldı sürekli o biraz can sıkıcı oluyor. 6 dan sonra 5 cm açıklığım oldu. Akşam 9 da 7,8 cm ye ulaştı. Sizi odaya aldıktan sonra refakatçi de yanınıza alınıyor. Doğuma yakın çıkıyor. Annemi 11 de çıkardılar. Orada ben plates topu spor matında sürekli hareket ettim yatakta yatıp bağırmak yerine hemşireleri dinledim bol bol nefes egzersizi yaptım. Youtubede var mutlaka bakın , açılma tam olunca ıkınma yapıyorsunuz açılma tam olmadan nefes egzersizini ıkınarak yapmayın zaten hemşireler size ne zaman ıkınmanız gerektiğini söylüyor. Hemşireler ,doktorlar ,ebeler çoook iyiydi tabiki sizin de biraz soğukkanlı olmanız onları dinlemeniz ve süreci sağlıklı yönetmeniz gerekiyor o sancı ile çok zor ama inanın daha kolay oluyor her şey. Benim zaten açılma olurken suyum da geldi bir anda doğuma alındım 5 dk sürmedi doğurmak. 00.17 de doğurdum. oğlumu yan tarafımda yıkadılar giydirdiler kontrole götürdüler. Alttan dikiş atıldı o süreç 1 saat , Hasta bakıcı odayı temizledi. Bezimi değiştirdi , kıyafetimi giydirdi , Annemi tekrardan odaya aldılar bebeği getirdiler emzirdim az bir şey sonra normal odaya alındım 2 kişilikti. Orası da temiz düzenliydi. Emzirme konusunda biraz sıkıntı çektim bebek tutamadı biz kendi başımıza halletmeye çalıştık aslında hemşireler ilk başta ilgilendi mama verince tekrardan gelmediler keşke mama da versek çağırsaymışız daha çabuk tutardı belki evde çok uğraştık. Kısacası 15 saat sancı çektim ama ilgi alaka temizlik çok güzeldi.Biraz sizinle alakalı bir durum.İnşallah Hayırlsıı ve sağlıkla kucağınıza alırsınız