merhaba kızlar 9 aylık hamilelik serüvenim bitti bende doğum yaptım ve mayıs annesi oldum. doğum süreci pozitif mi siz karar verin🫠 öncelikle biraz detaylı anlatıcam benim gibi ilk doğumunu yapacaklara bikaç bişey katabilirsem ne mutlu bana. hamileliğim çok iyi geçti 9 ay hiç hasta olmadım bulantı vs. çekmedim desem yalan olmaz, doğumdan önceki gün evimi temizlik yaptım her işimi kendim yaptım kimseden yardım almadan. 39+2’de akşam saatlerinde sürekli tuvalete gitmeye başladım ishal olmuştum bunun doğum belirtisi olduğunu biliyordum ve artık yavaştan doğumun başladığını hissettim içim pır pır etmeye başlasada eşime hiçbişey çaktırmadım gece 12de işten geldi yattık ama ben uyumadım sancılar hafif hafif başlamıştı hamileliğimde hiç yalancı sancı vs yaşamadığım için bu sancıların doğum için olduğunu anladım ve düzene girmesini bekledim önce 45dk bir geldi git gide sıklaşıyordu ama hala düzensizdi hızlansın diye duşa girdim sıcak suya oturmaya çalıştım ama oturamadım göbeğimden😂 eşim hala uyuyordu saat 04.30 civarlarında sancılar iyice sıklaştı eşimi kaldırdım hastaneye gidelim dedim hemen fırladı ablamı evinden aldık (ablam ikizleri normal doğum yapmış 3 çocuklu biri bana hamileliğim boyunca cesareti desteği o verdi) canım ablam doğuma gelmek çok istiyordu ve hayal ettiğimiz gün gelmişti eşim ablam ben yola koyulduk hastane evimize 1 saatlik uzaklıktaydı saat sabaha yakın olduğu için yollar bomboştu acele etmeden sakince gittik hastaneye yaklaştığımızda sancılar 3 dkda bire düşmüştü ve şiddeti artmıştı beni muayene ettiler açıklık 4cm denildi 2.muayenede ebe suyumu patlattı saatler geçtikçe açıklık ilerledikçe sancıların şiddeti arttı dayanılmaz gibi ama dayanıyorsunuz her kadın bunu başarabilir bence, bu süreci iyi yönettiğimi düşünüyorum en son ebe kakan gelir gibiyse söyle dedi biraz bekledim ve kakam geliyo diye ebeye seslendim😂 muayene ettiler 9cm dediler ve doktorumu aradılar saat 10.30 olmuştu doktorum zaten hastanedeydi hemen geldi ve doğum başladı çatala çıktım bebişim kilolu olduğu için biraz zor doğdu kızlar 2-3 ıkınmada doğdu diyemem ebeler karnıma bastırdı oraları detaylandırmayayım hamileliğimin başından beri normal olsun istiyordum son ıkınmada bütün gücümü topladım nefes aldım ve yapıcam dedim tüm gücümle bırakmadan doğru şekilde ıkındım 10.43’te bebeğim doktorumun ellerindeydi göğsüme koydu oğluma kavuştum o anı hiçbişeye değişmem çok güzeldi unutulmazdı.. doğum 15 dk sürmüş ama bana 1 saat gibi gelmişti. bebeğim doğduğunda ağlamadı karnımda çok su yutmuş ve solunum sıkıntısı vardı direkt yoğun bakıma alındı asla bunu hayal etmemiştim oraya gireceğini hiç düşünmedim ama her ihtimali düşünüp ona göre psikolojik olarak hazır olmak gerekiyormuş. 1 gece hastanede kaldıktan sonra taburcu oldum oğluşum 10 gün yoğun bakımda tedavi gördü bu süreç bizim için çok zordu bende hasta oldum enfeksiyon değerlerim tavan yapmıştı ben iyileştim bebeğim iyileşti sonrasında kavuştuk çok şükür.. sabrın sonu selamet oldu.. şu anda yanımda uyuyor Rabbim isteyen herkese evlat hissini yaşatsın çok başkaymış. uzun oldu buraya kadar okuduysanız çook teşekkürler sorularınız varsa cevaplayabilirim🌸