mucizemgelsin61 Bebeğim 4 aylık kızlar dün eltimle konuştum o bebeğine ne yerse az az tattırıyormuş bebek istiyor diye ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Mrscakir mucizemgelsin61 çevremde bi çok kişide aynı şeyi söylüyor hatta kimisi daha önce tattırdığını bile söyledi. Ama bizim doktorumuz 5 buçuk aydan önce önermiyor. Hem acelemiz ne ki bir ömür yicek zaten küçük vücutlarını zorlamanın anlamı yok diye düşünüyorum ☺️
_biranneadayi mucizemgelsin61 İlk 6 ay evet anne sütü ama ben ilk bebeğimde 4. Ayda tattırmaya başlayıp 5. Ayda ev yapımı tarhana çorbasına başlamıştım. Çünkü emmiyordu sadece mama içiyordu. Bu bebeğim de şimdilik meme+mama alıyor böyle giderse 5. Ayda başlarım. Sadece anne sütü alıyorsa siz de en az 5. Ayı bekleyin derim
Mry2020 mucizemgelsin61 ilk kızımda hiç vermedim öyle pişmanım ki 5 yaşında ve sadece belli başlı şeyleri yiyor beni çok yoruyor ikincide tattırıcam her şeyi vericem
Glhayat_54 mucizemgelsin61 sacma bir düşünce o bir bebek neyin ne olduğunu bilmiyor..Mama ile besleniyorsa 4-5 aylarında ufak ufak tadımlar olabiliyor anne sütü içiyorsa 6 aydan sonra ek gıda..
yeni_anne2 Glhayat_54 benim bebeğimm sadece mama içiyor ne zaman başlamam gerekiyor 6 ayı beklemem lazım mıı
mucizemgelsin61 Yok ek gıda gibi düşünmeyin demek istediğim örnek veriyorum salatalık yiyorum salatalık yalayabilir mi yada kurabiye tatlı bişey yiyorum emebilirmi ama evet sadece anne sütü alıyor
Mrscakir yeni_anne2 doktorlar genelde mama sandalyesine desteksiz oturabildiği zaman başlamayı tavsiye ediyor. Bilginiz olsun ama doktorunuza yine danışın siz
Glhayat_54 yeni_anne2 4.ayında ufak tadlar yapılabilir. 5.ayında da midesini yormucak baharatsız corbalar, ev yoğurdu, meyve sularıyla püreleriyle falan başlayabilirsiniz, 3 gün kuralını yaparak başlayın tadımlara alerji durumu için.
ozlem_2727 mucizemgelsin61 aslında olması gereken en erken anne sütü ve mama. Gidip kilo almayan bebeklerde 4 ayda başlıyorlar ama bir sorun yoksa 6 ayda başlayın diyorlar size kalmış artık 2 ay da köfte tattıranı duydu bu kulaklar
ozlem_2727 ozlem_2727 ama şöyle bişey var erken tattıranlarda herşeyi yiyo tesadüf mi bilmiyorum ama normal başlayanlar çoğu seçici oluyo
hhaziran mucizemgelsin61 doktor kontrolünde 5.5 aylık iken tadımlara başladık ilk kızımda, öncesinde hiçbir şey verip tattırmadım
yeni_anne2 Glhayat_54 çok teşekkürler 🤲3 ay 19 gün olucak yarın bayramdan sonra doktor kontrolü varr doktordan sonra başlasam ona da danışmak için
Glhayat_54 yeni_anne2 oyşş daha minnakmışş🌸 🤗 doktorada sorun tabi ama zaten öyle kaseler dolusu yemicek ilk önce taddırma olarak başlanıyor.
yeni_anne2 Glhayat_54 evettt teyzesi büyümeye çalışıyor benım minikkk prensesim☺️ Evettt biliyorum canım çok teşekkür ederim 🌸