CheriBlossom birdilektut15 pastörize günlük sütle yapabilirsiniz hem hamilelikte hemde bebişiniz ek gıdaya geçtiğinde güvenle tüketebilirsiniz evde kaynattığımız günlük çiğ sütü pastörize edebildiğimizden emin olamıyoruz bakteri üremesine sebep olabiliyormuş riskli olabileceğinden önermiyorlar
Parinas birdilektut15 güvenilir bi tanıdığınız vs varsa olur ama yoksa pastörize günlük süt alın. Çiğ sütte kaynayınca bakteri kalmıyor ama yararlı bakteriler de gidiyor faydası azaltıyor. Bu açıdan bakınca pastörize çok daha mantıklı görünüyor
Hicrannnn1 birdilektut15 valla kendi mayaladigimi yiyorum 2 gebeligimdede daha sağlıklı sütü organik alıp iyice kaynatiyorum
Accountant birdilektut15 bencesi yok ki bunun doktorlar öyle diyorsa öyledir ben ev yapımı yemem zaten hayatta
birdilektut15 CheriBlossom canım doktorumda bana doğal ye dedi her yerden bişey okuyorum inan her şeyden tiksinti geldi iyice besinsiz kaldım🥹 napacağımı şaşırdım
CheriBlossom birdilektut15 anlıyorum canım sende en iyisini yapmak istiyorsun sağlıklı olsun diye ama dediğim gibi çiğ sütten bakteri üreme ihtimali oluyor evde pastörize edebildiğimizden emin olamıyoruz ben bebeğim için günlük pastörize sütten yapıyorum yoğurdu çok güzel oluyor öyle yapabilirsin sende😊
birdilektut15 Hicrannnn1 bizde koyun sütünden yapılmış yoğurt alıyoruz tanıdığımız bir kasap var onlar satıyor temiz ama yinede her yerden bir şey duyunca çekiniyorum yerken canım
Ecem_P Hicrannnn1 doktorum süt tüketme dediği için tatlı sütlaç vs bir şey yaparken de kayınvalidemden almadım ama market sütünde sütlaç da o lezzeti yakalayamadım ya da diğer tatlılar da aynı lezzetli güzellikte olmadı siz gebeliklerinizi de tükettinz mi tatlılarınızda vs
Gamze3406 Köyden inek sütü alıyorum, üstünde bir parmak kaymak oluyor, eskiden pastörize sütlü varmiş. Bizler neyle büyüdük saanki
Metra Ben sürekli evde yoğurt yaparım inek sütü alıyorum mandıradan yıllardır yaparım hamileliğimde de yapmaya devam etttim eşim çocuklarım için market yoğurdu sevmiyorlar bende çekinerek yiyordum sonra doktoruma danıştım mandıradan sütü aldığımı söyledim oo çok iyi ya kendin evde yapıyorsan en güzeli dedi şaşırdım market yoğurtları sağlıklı değil en güzeli ev yoğurdu dedi öyle deyince çekinmeden yiyorum
birdilektut15 Metra evet canım banada doktorum doğal yoğurt ye dedi doğal yoğurt sanırım ev yapımıdır
mervemurat16 birdilektut15 ama bebeklere ev yapımı yoğurt yediriyoruz ek gıda zamanı o ne olacak😄kim diyor bunları ev yapımı doğal kadar sağlıklı birşey yok bence
birdilektut15 CheriBlossom öyle deniyim canım bende zaten çok yiyemiyorum 1 2 kaşık anca yiyebiliyorumr
CheriBlossom birdilektut15 ufak kavanozlara yaparsan biraz daha uzun süre saklayabilirsin canım az yiyebiliyorum demişsin ya kapağı açılmış kavanoz çabuk ekşiyebilir ufak kavanozda yaparsan mesela bi açtığın kavanozu iki günde yersin hem taze tüketmiş olursun🌸
Deletedmom254 birdilektut15 pastörize olmayan bir şey tüketmiyorum ben, listeria gibi bakterilere karşı :( açık peynir vs bile almıyorum ya da açık sütle yapılmış tatlıları yemiyorum araştırdığımda da doktorumun söyledikleriyle aynı şeyi okudum hep pastörize olması gebelik dönemi için önemli 🌸
Tuba2144 birdilektut15 bende hamileliğimin en başından beri doğal sütü alıp kendim evde kaynatıp mayaliyorum bı sorun olacağını düşünmüyorum iyice kaynayınca zaten pastörize ediliyor hazır sütler de kaynatılıp pastörize ediliyor ne farkı kalıyor ki ama doğal en iyisi bence
3_bebelianne Tuba2144 bak şimdi sen yap tamammı başkasına tavsiye etme o seni ırgalar hamilelikte çiğ inek sütü kaynatılıp tüketilmez yoğurt mayalanmaz senin dediğin gebelik dışı yada ek gıdada oluyor