Fufu09 Kızlar yüksek riskli gebelikte ön takipliyim alt kan gruplarımdan bebekle kanım uyuşmuyor Buda bebekte kansızlığa hemoliz anemi sarılık ödem toplama gibi şeyleri oluyormuş doktor birdaha kan tahlili yaptığı bir kanıma bakacağını söyledi ona göre 37.haftamda alabiliriz dedi eğer alınırsa küvezde kalır mı yaşayan var mı aranızda çok korkuyorum ne gibi sonuçlar olabilir
Hanfak Fufu09 ya benim annemle bende varmış. Ben şuan 22 haftalık hamileyim acaba doktoruma söylesem mi kontrole gidince
Innerglow Fufu09 en B negatif tim oğlum 0 pozitif uyuşmuyor kanım gebelikte iğne vurulduktan sonra sorun yaşamadım doğumdan sonra da iğne vuruldum o kadar küvezde kalmaz canım herşey yolunda giderse sadece sarılık oluyorlar direk bol bol emzir mama takviye yap biz öyle yaptık hiç kalmadı küvezde
Fufu09 Nursemom90 yapmadılar 33.haftamdayım eşimle kanım uyuşuyor ama alt gruplardan bebekle uyuşmadığını söylediler doğuma kadar ön takipliyim
gulanne_ Benim de öyleymiş anne kanı 0 grubu olduğunda oluyor bebek de ennenin kan grubundan olmadığında ben hayatımda böyle bir şey duymamıştım bebeğim doğunca anlaşıldı. Artık hemen kanına mı baktılar naptılar bilmiyorum normal doğurdum taburcu olacaktım doktor bir gece daha kalın kan uyuşmazlığı var dedi o kadar kötüydüm ki hiç bir şey anlamadım dediklerinden ama kabul ettik çıkmadık o gece sarılık oldu malum sütüm çok az geliyordu sonra baktılar hızla artıyor almamız lazım dediler aldılar götürdüler sarılık değeri çok hızlı artıpiz gark edene kadar bebekte sıkıntı yapabiliyormuş ee kabul ettik mecbur yoğun bakımda o ışın tedavisinden aldı ama tam düzeliyor tekrar artmazsa veririz diyor doktorlar yok yine artıyorböyle böyle 10 gün küvözde kaldı canım sonra verdiler hala sarı bu dedim kritik şeyi atlattı dediler
Fufu09 gulanne_ Başka durumlar oluştu mu bebeğe kan takviyesi felan yapıldı mı yoksa sadece küvezde mi kaldı
gecegunesim gulanne_ nasıl bişey bu kan uyuşmazlıgı Benimde kan grubum 0 ve hamileyim Eşiminde sıfır bu durumda bebeğimiz kesin 0 olur sanıyorum ki
Nigar_A gulanne_ nasıl ya her anneyle bebek farklı qruplardan olunca tehlike arz ediyor mu? Bem 0+, eşim a+. İlk çocuğum da babası gibi a+ doğdu. Şimdi 2.ye hamileyim .anneyle bebek olayını açarmısınız size zahmet?
Fufu09 Hanfak bence söyle genelde her doktor yapmıyormuş ve bu binde bir çıkıyormuş benimde şansıma işte annemde felan yoktu yeni duydum ben
byzogrtmn Hanfak anneyle alakası yok bunun. Eşiniz pozitif siz negatifseniz olma ihtimali var onun dışında yok
gulanne_ Fufu09 yok bizim sadece küvözde ışın tedavisinden aldı kritik durumu geçince de bıraktılar bunun farkında olmanız güzel bir adım öndesiniz gerekli tüm olasılıkları düşünecektir doktor ona göre durumuna bakılır inşallah kalmaz küvözde falan hepsi öyle olacak diye bir şey sonuçta bizim de başımıza ilk defa gelmişti siz en azından bilinçlisiniz sağlıcakla gelsin
Fufu09 byzogrtmn 27. Haftamda öğrendim doktorum kan uyuşmazlığı yapmış herhangi bişi bende söylemedim oda söylemedi o pozitif çıkınca alt kan gruplarıma bakıldı ondan bilindi eşimle benim kan uyuşmazlığım yok ikimizinde pozitif
gulanne_ byzogrtmn şimdi yine hamileyim ama doktorlar bununla ilgili bir test yapmıyor size nasıl bir test yapıldı ne söylendi
gulanne_ byzogrtmn yok bu başka bir uyuşmazlık benim eşim de bende pozitiviz. Bu bebekle anne arasında bir uyuşmazlık